måndag 26 oktober 2009

Runt FridhemsplanPå helgerna försöker vi komma ut och promenera. Det är inte helt lätt att komma iväg på långpromenad när vädret är regnigt och gråkallt, men väl ute brukar det kännas skönt.

Igår befann vi oss vid Fridhemsplan ungefär i lunchtid. Fridhemsplan är inte alls någon dum plats om man vill äta gott. Vi besökte två favoriter. Först åt vi bagel och kaffe på mysiga Bagel Deli på St Göransgatan. Ett populärt ställe med väldigt goda baglar, t ex min favorit med rökt lax, philadelphiaost och avokado på det varma, lite sega brödet bemängt med sesamfrön. Som efterrätt delade vi på en glass på Gelateria Italiana (Drottningholmsvägen precis vid T-banenedgången), stans bästa glasseri, om ni frågar mig. Man står till och med ut med den urtrista omgivningen för att få njuta av hemlagad italitensk glass och sorbet. Mina favoriter är citronsorbet, hasselnötsglass med massor färska nötter och chokladglass, en riktigt mörk och härlig variant.

Andra tips runt Fridhemsplan är såklart populära Café Fix, där J och jag hade vår första dejt, men även J:s båtklubbs stammispub Mackinlay's Inn, med både spännande öler och riktigt god pubmat. Klassiska finkonditoriet Thelins är heller inte så dumt. Jag brukade tycka att lilla sushihaket Sushibar Hokkaido var rätt bra, men jämfört med den sushi vi äter till lunch på Tezukuri Sushi i Hammarby Sjöstad ligger Hokkaido i lä. På kort promenad avstånd från Fridhemsplan finns vinoteket Terrenos, Mamas and Tapas, där jag var stammis under studenttiden och Kungsholmens Texas Longhorn. Nu har jag smakat deras margarita och den var toppen! Tack för tipset, husmodern!!!

8 kommentarer:

Erka Perka sa...

Hmm, det är snart dags att fira bröllopsdag och min man älskar amrikansk mat som burgare och spare ribs - och jag älskar margaritas! Kanske ska överraska honom med Texas Longhorn. Det låter som om det skulle kunna bli ett bra val för oss båda.

Fröken Dill sa...

Hej Erika!
Grattis i förskott på bröllopsdagen!
Vi gillar Texas Longhorn och brukar besöka både resturangen vid Hornstull och på Kungsholmen rätt ofta. Det är rustikt, stimmigt och trevligt. Jag tycker köttet är toppen, möjligen är ställets röror aningen smaklösa, men det är finlirskritik från en chili- och vitlöksfantast.
Hälsar fröken Dill

Lilla Pricken sa...

Ett annat "Kungsholmentips" är Petite France på John Ericssons g nr 6: Underbart bröd, fantastiska bakverk och goda luncher. Å nu har de söndagsöppet oxå!

Kricke Krok sa...

Åh vilka kanon STHLMS tips! Ska kika in dem nästa gång jag är i storstaden. :)

Ann-Sofie sa...

Jag bor i närheten av fridhemsplan och håller med dig! Glasserian är GRYM!!!

Fröken Dill sa...

Hej Pricken; kul, vi pratade om att gå dit precis häromdagen! Gamla Salzers lokaler eller? I kollektivhuset? Söndagsöppet låter bra!

Kricke, kul att du gillar tipsen! Om man vill ha lyxkrogtips får man läsa en annan blogg, men prisvärd vardagslyx är min grej.

Ann-Sofie; den är snudd på beroendeframkallande, Irinas glass...

Hälsar fröken Dill

Mikaela Mars sa...

Å tack till dig för tipsen, jag är rätt nyinflyttad på Kungsholmen och lätt rådvill! :)

Fröken Dill sa...

Välkommen till bloggen och till Kungsholmen, Mikaela!
Hälsar fröken Dill