måndag 12 oktober 2009

Bananglass som smakar BANAN


De flesta bananglassar innehåller snarare bananessens än riktig banan. Man få nästan en chock när man äter glass med riktig banan! En av mina favoriter var pinnglassen ”Banan” från danska Hansens. Tyvärr finns den inte längre, men jag har en etikett med innehållsförteckningen sparad. Med denna som utgångspunkt gjorde jag egen bananglass. Det finns många avancerade sätt att göra glassmet, men om glassen ska ätas direkt blir det bra att göra enligt nedan.

Bananglass
2 mogna bananer (jag väljer ekologiska)
2,5 dl vispgrädde
2 msk pressad citron
1 ägg
1/2 dl socker

Vispa grädden i ett kärl. Vispa socker och ägg pösigt i ett annat. Skala och mixa bananerna med citronsaften. Blanda alla ingredienser. Kör i glassmaskin, alternativt ställ i frysen och kör i smeten med elvisp någon gång i halvtimmen under infrysningen.

Bananglass får inte den snyggaste färgen, men det uppvägs av den väldigt goda smaken.

9 kommentarer:

Lyxpiraya sa...

Åååh, jag är besatt av banan och smaker med banan

Helena Ljunggren sa...

Bananglass måste absolut testas en dag :) Banan är ju så gott!

Erka Perka sa...

Ja, det här lät verkligen supergott - och enkelt! Jag är också ett bananfan så detta ska testas i närtid.

Emil O. sa...

Hansens glass är så god. Men hemmagjord vinner ju alltid.

Fröken Dill sa...

Banan är super i glass (förutom den lite mörka färgen). Bananen är söt i sig och gör det hela lite krämigare. Jag tror säkert att man kan byta ut en hel del av grädden mot mjölk när man har banan med. Banan är också gott att ha med i glassar där andra grundsmaker dominerar, t ex hallon, björnbär eller andra bär.
Hälsar fröken Dill

Emmas Kök sa...

Vad roligt att du hittade till Emmas Kök, du är varmt välkommen! :) Jag har länge tänkt göra en egen banan och chokladglass för jag tycker det är så gott. Är helt frälst i Ben&Jerrys Chunky Monkey. Mums säger jag bara! Har du inte testat den så måste du göra det :)

Fröken Dill sa...

Välkommen själv Emma och stort tack för glasstipset. Jag är snudd på beroende av Ben & Jerrys chokladglass. MUMS!
Tycker fröken Dill

Noa sa...

Skriver en sen kommentar utifall någon glassugen person halkar in här, precis som mig:
Om man färgar glassen med gul karamellfärg ser den aptitligare ut.
Funkar såklart endast om man inte har någonting emot karamellfärg...själv äter jag ganska mycket med ögonen och tar hellre en liten portion av någonting halvonyttigt än en stor som är "sådär" :)

Fröken Dill sa...

Jag håller med. Tror inte heller att karamellfärg är en helt livsfarlig produkt! Jag brukar använda karamellfärg för att färga pistageglassen grön och marsipan i olika färger. Tandoori ÄR godare när den är rödfärgad med karamellfärg! En lätt gul bananglass låter som en BRA idé!
Tycker fröken Dill