onsdag 7 oktober 2009

Ett alldeles nytt mattempel


Bra inhandlingsställen för råvaror är viktigt när man gillar att laga mat. Saluhallar och specialaffärer i all ära, men särskilt viktiga är de affärer som har generösa öppettider och ligger på gångavstånd.

I nya Lindhagens centrum finns en alldeles nyöppnad Ica Maxi. Igår tog J och jag en promenad för att kolla in nytillskottet.

Byggnaden var tjusig och ovanligt nog ligger Ica:n ett par våningar upp. Enklast är att ta hissen. Man fick gå genom en stor avdelning med prylar för att komma till matavdelningen.

Matutbudet var jättelikt och den lilla manuella fisk-och skaldjursdisken såg mycket lockande ut.Affärens delikatess- och köttutbud var stort, men tyvärr var det färdigpackat som gällde, inga manuella diskar (särskilt synd vad det gäller chark-smörgåsmat, som enligt mig, bör vara nyskivad). Extra plus för att det fanns en del vilt och ekologisk Bosarpkyckling.

Vi gjorde bara ett kort uppehåll i grönsaksavdelningen eftersom vi har så mycket hemodlat just nu, men de grönsaker vi såg verkade fina. Det fanns fräsch plocksallad i lösvikt och massor olika sorters potatis.Butiken var toppenfräsch och dessutom erbjöds smakprover av flera brödsorter och en spännande ost. Hoppas de kan hålla den höga nivån. Ännu var kunderna påtagligt få, men de flesta har väl inte hittat hit ännu. Vi kommer säkerligen att bli stammisar!

2 kommentarer:

Nybergs värld sa...

Jag har knappt varit ute vid Lindhagen området, trots att jag bor rätt nära. Ska faktiskt ta och knata dit någon dag och kolla. Jag föredrar också manuell charkdisk, tycker att det känns fräschare.

Anonym sa...

Nu finns det manuell deli där!!!