..vad ska jag laga på dig?
När jag kommer hem ikväll står förhoppningsvis en låda med toppenfina filéer av gråsej från Årstiderna vid dörren. Sej är en klart underskattad fisk. Om man får pinfärska filéer är de fantastiskt goda. Men vad ska man laga på dem? Jag är så kluven när det gäller fin fisk, å ena sidan vill jag tillaga den superenkelt med bara smör, salt, peppar och kanske lite citron. Å andra sidan finns många spännande fiskrätter som borde testas. Har ni några förslag?
Undrar fröken Dill
Uppdaterat 091017
"Asiatiskt!" sa J glatt, men jag var mer inne på smör, citron och örter. Tur att det finns foliefisk! I J:s paket fick sejfilén sällskap av citrongräs, limeblad, chili, fisksås och klyftor av lime. I mitt paket polade firren med smörklick, en skvätt av det vita fredagsvinet, dill, färsk dragon, salt och peppar. Båda paketen stoppades in i ugn 200 grader tills fiskbitarna var just genomlagade. Jasminris passade till den asiatiska fisken, kokta potatisar och citronklyftor till min örtiga. Båda glada, båda nöjda!
7 kommentarer:
Vad spännande, har aldrig beställt ifrån Årstiderna men har länge haft tanken på det, kanske är dags....
Jättefin blogg du har! Kommer att återkomma igen!
Jag tycker det är gott att göra i ugn, att salta och peppra, strö över lite hackad basilika, lägga på tunna skivor av tomat och mozarella.
Martina; nu låter jag som reklam, men jag är jättenöjd med Årstiderna!
klara; Välkommen och stort tack!!!
Erika; toppen nu vet jag vad jag ska laga på resten av filén. Tack!
Hälsar fröken Dill
2006 års nationalrätt med sej
http://www.smakapastockholm.se/index.aspx?Sida=423
Oj vilket sammanträffande, just den rätten kollade J och jag på alldeles innan jag såg din kommentar, Örjan. Och jag sa "Den måste vi laga"!!!! KUL
Nationalrätten blev hur god som helst!
Tycker Dillen
Skicka en kommentar