onsdag 28 oktober 2009

Inlagda vitlöksklyftor


Populäriteten för olika tapas/snacks varierar verkligen. För några (hm, ganska många...) år sedan var inlagda vitlöksklyftor supertrendigt. Numera är de nästan lite svåra att få tag på. Om man ändå gillar dem som tilltugg eller i mat är de lätta att göra själv. Jag köper färska vitlökar till min inläggning.

Inlagda vitlöksklyftor
3 färska vitlökar
Lika delar olivolja, rödvinsvinäger och vitt vin
Salt och nymald svartpeppar
Färsk timjan, oregano och persilja

Skala klyftorna. Repa bladen från de färska kryddorna. Blanda lag så att det täcker klyftorna. Salta och peppra i lagen och lägg i stjälkarna från de färska kryddorna. Koka 1-2 minuter, tills klyftorna blivit lagom mjuka. Ta bort stjälkarna. Rör i hackade timjan-,oregano- och persiljeblad. Häll upp på rena burkar och slå på olivolja så att ytan blir täckt.

6 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Låter gott att göra egna inlagda vitlökar, det måste testas.

Ha en bra dag!

Anna sa...

Kanongott låter detta! :-)

Fröken Dill sa...

Det bästa är att man kan välja själv hur mjuka de ska vara. Färdigköpta är ofta antingen för hårda eller för soggiga.
Tycker fröken Dill

Mamma Mimmi sa...

Mums, men fröken Dill måste ha en mage av stål!? Hälsningar Mimmi

Fröken Dill sa...

Mimmi, kokta vitlöksklyftor är inga problem för magen. Sedan äter jag kanske inte upp alla på en gång, men ett tiotal kan absolut slinka ner, gärna i variation med örtinlagda oliver.
Hälsar fröken Dill

Emmas Kök sa...

Åååå vad gott. Nu får jag nästan lite ångest. Tänkte göra detta för ett år sen men har fortfarande inte tagit mig i kragen och lagat det. Dags för det nu tror jag. Är ju som sagt riktigt smarrigt att ha som lite "snacks"..