Jag hade egentligen inte alls tänkt odla västeråsgurkor, men när 15 fina plantor kostade 20 kronor på byns växtmarknad kunde jag inte låta bli.
Nu skördar vi knubbiga gurkor i parti och minut.
Efter att ha konsulterat internet har vi lagt in dem både som smörgåsgurka och saltgurka. Vi inväntar spänt resultatet, men skörden fortsätter så nu efterlyser jag era bästa gurkrecept!
11 kommentarer:
Åhåhåh! Min pappa har ett alldeles fantastiskt gurkrecept, jag letar upp det och återkommer!
TACK SNÄLLA!!!
Hej, vilken trevlig blogg du har. Lägger till i min blogglista. Ha det gott!
Tack snälla, vad kul!!!
Hälsningar från fröken Dill
Fin blogg du med.
Jag väntar fortfarande på att min oerhört motvilliga vildgurka ska mogna fram - grrrr.
Tusen takk for flott blogg.
Jeg har dessverre ingen gurkrecept, men er du glad i italiensk mat finner du daglig nye oppskrifter www.superkokken.no
Beste hilsen fra Norge og Superkokken :-)
Egna saltgurkor vore drömmen men eftersom alla mina gurkplantor dog i den starka solen så ska nog jag köpa mina gurkor på burk!
Mjölksyrade är fantastiskt gott och nyttigt. Men de är också mycket goda att skala och skiva och äta som vanlig salladsgurka:)
Tack för dina kommentarer hos mig. Jag blev så glad och jag tycker mycket om din blogg. Mat och odling är livet!
Kram!
"Tusenskönan"- spännande!
Superkokken; min första norska läsare, varmt välkommen!
Karin; det finns jättebra gurkor att köpa, just därför vill man ha ett riktigt bra recept när man lägger in själv.
Madame; välkommen! Och så är beslutet taget att här ska mjölksyras!
Hälsningar från fröken Dill
Egen gurkmix,(bostongurka)med chili eller sichuanpeppar i , smaskens till höstens korvar....
Egen bostongurka har jag gjort någon gång för lände sedan. Den blev väldigt god så det är definitivt dags igen!
Hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar