Den godaste glassen är dessutom väldigt lätt att göra. Man behöver inte ens glassmaskin!
Citronsorbet
Pressa saften ur ett par fina citroner. Söta med sockerlag. Saften ska smaka lite sötare än man vill ha sorbeten. Frys.
Vispa äggvita till hårt skum. En äggvita är lagom till två portioner.
Hacka den frusna citronsaften grovt. Kör i mixer. Vänd ner äggvita och frys sedan en liten stund till.
Vid serveringen river man över lite citronskal och dekorerar med citronbitar, citronmeliss eller citronverbena.
7 kommentarer:
Så glad jag blir när jag hittar bloggar som denna med goda recept och massor av tips.
Mmm, så gott med citronsorbet! Den får jag prova. Barnen vill helst ha den fylld i citroner (som på pizzerian) men jag föredrar nog vackert upplagd som den här
Citronsorbet, oj oj oj. Perfekt för mig som älskar citron och inte har plats för en glassmaskin.
Låter gott! Lite som frusen maräng? /Ulf
Steve; varmt välkommen hit! Har bara hunnit snabbtitta på din blogg, men jag kommer definitivt att återkomma. Vilket fantastiskt ställe du bor på!
Anna; fylla i citroner, SMART!
Kim; de flesta glassar går bra att göra utan glassmaskin om man har lite tålamod och tar ut dem ur frysen för vispning vid jämna mellanrum under infrysningen.
Ulf; ja, ungefär. Fast det godaste är när den smälter lite och är härligt krämigt halvfast.
Alla; en liten varning bara. Ta en ny äggvita, inte en som stått några dagar i kylen och fått kylskåpssmak...
Hälsar fröken Dill
Åh, favoriten bland sorbet!
Tokenkel och galet god!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar