lördag 6 augusti 2011

Lunch på landet


Detta har blivit min vanligaste lunch här på landet!

Lunchomelett från Sättralund

Först tinar jag en korv från Rosas och slantar upp den. Om det råkar finnas någon kantarell blir den tärnad. Sedan en tur till odlingarna. Nypotatis, röd lök, några gröna bönor och en massa persilja följer med tillbaka. Just potatisen blir helt suverän när den råsteks i omelett. Skölj av potatisskivorna så bränns de inte fast. Grönsakerna skiva/tärnas och fräses i smör. Salt, peppar och någon örtkrydda strösslas över och sedan knäcker jag i några ägg och låter det hela gå färdigt på låg värme.

Starkt paprikapulver pudras över omeletten och rikligt med persiljehack strösslas på. Det hela avnjuts direkt ur pannan med stark ajvar.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

karin - trattoria sa...

oh gott! och enkelt på sommaren,perfekt :)