söndag 7 augusti 2011

Pakistansk mango

Den är dyr och ser inte mycket ut för världen, men oj, oj vilken smak! Nu är det säsong för pakistanska mangos. Måste nog köpa några till på "dyr-ICA stopp" i Täby och äta som i Thailand - Mango sticky rice.

8 kommentarer:

Åsa sa...

oh, det är den allra godaste mangon. Helst ska den vara stor, avlång och lite skrynklig - då är den alldeles mörkgul inuti och så mjuk att den som nästan bara smälter i munnen...

Pernilla sa...

mycket skriverier om pakistansk mango nu i matbloggsvärlden, men den är ju så god så det är förståeligt :)

Fröken Dill sa...

Hej Åsa och Pernilla!
För mig är det årets nyupptäckt, p g a inspiration från andra matbloggare. KUL! Nu måste jag bara hita en pålitlig leverantör.
Hälsar fröken Dill

Mårtenssons kök sa...

Mango sticky rice, så vansinnigt gott och en av bovarna till alla överflödskilon från semestern... Men det var det faktiskt värt! Något godare får man leta efter och så fort vi hittar mango från Pakistan så köper vi en och struntar i dieten:)

Kim sa...

Ok, det avgör saken, nu är det flera flera som pratat "gott" (hehe) om denna skapelse. Nu är det jag som länsar grönsaksdiskarna på pakistansk mango!

Fröken Dill sa...

Mårtenssons; till och med jag som avskyr ris a la malta och andra grötefterrätter dyrkar söt salta mango sticky rice. Vad har ni på toppen? På nätet föreslås rostade sesamfrön eller rostade mungbönor men jag har för mig att man fick något mer mandelsmakande rostat gryn i thailand.
Kim; det MÅSTE du!

Mårtenssons kök sa...

Vi fick dels med torkad mango på toppen och dels med cashewnötter ovanpå. Och så förstås segkokad kokosmjölk med socker i... Åhhh... Men vi yckte nog att den med torkad mango var godast. Rostad kokos borde ju också passa alldeles ypperligt till... Måste nog kocka till det snart.

Fröken Dill sa...

Då ska jag testa torkad mango och lite hack av cashewnötter. Låter toppen. Kokos är tyvärr inte riktigt min grej. Gillar kokosmjölk, men inte "kokoskött", konstigt nog...