Den är dyr och ser inte mycket ut för världen, men oj, oj vilken smak! Nu är det säsong för pakistanska mangos. Måste nog köpa några till på "dyr-ICA stopp" i Täby och äta som i Thailand - Mango sticky rice.
oh, det är den allra godaste mangon. Helst ska den vara stor, avlång och lite skrynklig - då är den alldeles mörkgul inuti och så mjuk att den som nästan bara smälter i munnen...
Hej Åsa och Pernilla! För mig är det årets nyupptäckt, p g a inspiration från andra matbloggare. KUL! Nu måste jag bara hita en pålitlig leverantör. Hälsar fröken Dill
Mango sticky rice, så vansinnigt gott och en av bovarna till alla överflödskilon från semestern... Men det var det faktiskt värt! Något godare får man leta efter och så fort vi hittar mango från Pakistan så köper vi en och struntar i dieten:)
Mårtenssons; till och med jag som avskyr ris a la malta och andra grötefterrätter dyrkar söt salta mango sticky rice. Vad har ni på toppen? På nätet föreslås rostade sesamfrön eller rostade mungbönor men jag har för mig att man fick något mer mandelsmakande rostat gryn i thailand. Kim; det MÅSTE du!
Vi fick dels med torkad mango på toppen och dels med cashewnötter ovanpå. Och så förstås segkokad kokosmjölk med socker i... Åhhh... Men vi yckte nog att den med torkad mango var godast. Rostad kokos borde ju också passa alldeles ypperligt till... Måste nog kocka till det snart.
Då ska jag testa torkad mango och lite hack av cashewnötter. Låter toppen. Kokos är tyvärr inte riktigt min grej. Gillar kokosmjölk, men inte "kokoskött", konstigt nog...
En stockholmstjej tipsar om spännande mat och dryck till vardags och lite till fest. När säsongen tillåter kommer det att handla om odling - främst av sådant som är ätbart. Kokböcker, resor, något hus, film och annat som sätter guldkant på tillvaron kan smyga sig in. Bloggen är självklart reklamfri, ett hobbyprojekt som jag inte tjänar något på.
8 kommentarer:
oh, det är den allra godaste mangon. Helst ska den vara stor, avlång och lite skrynklig - då är den alldeles mörkgul inuti och så mjuk att den som nästan bara smälter i munnen...
mycket skriverier om pakistansk mango nu i matbloggsvärlden, men den är ju så god så det är förståeligt :)
Hej Åsa och Pernilla!
För mig är det årets nyupptäckt, p g a inspiration från andra matbloggare. KUL! Nu måste jag bara hita en pålitlig leverantör.
Hälsar fröken Dill
Mango sticky rice, så vansinnigt gott och en av bovarna till alla överflödskilon från semestern... Men det var det faktiskt värt! Något godare får man leta efter och så fort vi hittar mango från Pakistan så köper vi en och struntar i dieten:)
Ok, det avgör saken, nu är det flera flera som pratat "gott" (hehe) om denna skapelse. Nu är det jag som länsar grönsaksdiskarna på pakistansk mango!
Mårtenssons; till och med jag som avskyr ris a la malta och andra grötefterrätter dyrkar söt salta mango sticky rice. Vad har ni på toppen? På nätet föreslås rostade sesamfrön eller rostade mungbönor men jag har för mig att man fick något mer mandelsmakande rostat gryn i thailand.
Kim; det MÅSTE du!
Vi fick dels med torkad mango på toppen och dels med cashewnötter ovanpå. Och så förstås segkokad kokosmjölk med socker i... Åhhh... Men vi yckte nog att den med torkad mango var godast. Rostad kokos borde ju också passa alldeles ypperligt till... Måste nog kocka till det snart.
Då ska jag testa torkad mango och lite hack av cashewnötter. Låter toppen. Kokos är tyvärr inte riktigt min grej. Gillar kokosmjölk, men inte "kokoskött", konstigt nog...
Skicka en kommentar