Under juniresan till Italien blev en av mina favoriter citronmarinerad ansjovis. Den fanns ofta bland antipasto misto och så kunde man köpa den i lösvikt på Supermercaton. Man borde kunna göra något liknande hemma med strömming, tänkte jag.
Hel, liten strömming hade varit bäst, men eftersom jag inte fick tag på sådan fick det bli filéer.
Marinera filéerna minst 2 timmar i pressad citron, olivolja, klippta örter, salt och peppar.
Hetta sedan försiktigt upp i marinaden och koka tills strömmingsfiléerna blir nätt färdiga. Det går snabbt, bara någon minut, så passa noga.
Servera strömmingen varm eller kall, överströsslad med hackade örter, raspat citronskal och flingsalt. Lyxgott på råvaror som inte kostar många kronor!
4 kommentarer:
Låter jättegott och fräscht! Och billigt ;-)
Visst är det suveränt smart och NÄSTAN lika gott som dito med färsk ansjovis!
Tycker fröken Dill
Oj vad det där låter smarrigt! Kapris och citron är ju en sån fantastisk kombination. Detta för det bli till middag på lördag tillsammans med en massa gott vitt vin!
KUL!
Lycka till!
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar