Som ni märker är det väldigt lite bakning här på bloggen och ännu mindre fikabröd. Om jag någon gång ska äta fikabröd ska det vara VÄLDIGT gott fikabröd. Hembakade wienerbröd kvalar in i den kategorin.
Jag gör dem helt enkelt av färdiga smördegsplattor som delas till två kvadrater och kavas ut så att de blir lite större. Jag skär diagonala snitt nästan in till mitten och viker upp varannan flik så att bakverket liknar en stjärna. I mitten lägger jag hemkokt hallonsylt. Wienerbröden gräddas i 225 graders ugn ca 10 minuter. Pudra med florsocker och ät direkt till en kopp espresso!
8 kommentarer:
Härlig bild. Jag blir alldeles lugn av den.
Wienerbröd... Mmmm.
Vilket utmärkt sätt att tillfredsställa wienerbrödsbegäret!
Men så enkelt, det kan ju t.o.m. jag klara :)
coolt! vad har du för kamera för övrigt? =)
Åh va gott :-) Det måste jag testa. Jag har aldrig gjort wienerbröd själv men det måste jag testa.
Men kära fröken Dill, det där har i alla tider (ja, så gammal är jag) kallats för julstjärnor.
Min mamma gjorde julstjärnor till julfikat när jag var liten, men då var det plommon som det hela "kryddades" med. Det skrevs och kommenterades om det före jul på någon annan av matbloggarna som jag brukar följa. Lite kul för mig att det dyker upp så här x decennier senare.
Om jag kommer ihåg rätt så skulle (den hemsnickrade) smördegen helst bakas och kavlas ut på en stenskiva vid ett öppet decemberfönster, alltså när det var -18 grader kallt ute.
Måste absolut testa din snabbvariant som bättre passar modern tid.
De såg smaskiga ut, jag håller med du - det ska vara värt kalorierna ...
Kul att ni gillade mina wienerbröd. De är SVÅRARTAT goda!
Niklas; Jag har en Canon EOS 350D med några år på nacken. Zoomobjektivet som hörde till är en leksak, så riktigt fotomöjligheter uppkom först när jag skaffade ett riktigt ljuskänsligt 85 mm objektiv!
Stefan; minns att jag läste om julstjärnorna i juletid, mycket intressant!
Alla; visst är det bättre att någon gång äta något rikitgt smarrigt kaloririkt, istället för att stoppa i sig industri-fikabröd varje dag.
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar