tisdag 23 februari 2010

Trendigt att grodda


Allas vår matguru, Lisa F W, skriver att det är trendigt att grodda!

Hurra, äntligen är man inne!!!

Mungbönor groddas oftast hemma hos mig, eftersom de fungerar både råa och tillagade och är toppen i thailändsk och koreansk mat.

Nästa groddförsök som precis startat upp är röda rädisgroddar. Fröna var verkligen onödigt dyra, men groddarna såg så fina ut på förpackningen att jag inte kunde motstå dem. Om dessa groddar blir bra tänker jag spara ett par frön, så på landet i sommar och odla egna frön. Det brukar vara lätt att odla frö från rädisor som sås på sommaren.

Återkommer med rapport om groddningens resultat.

6 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Då är jag inte trendig :) men jag kanske borde bli? :)

Mamma Mimmi sa...

Ser med spänning fram emot att höra hur det går. Bloggade också om detta idag (great minds think alike!? ;-)), men tyärr handlade det mest om ett misslyckat försök.

lina sa...

Jippi! Älskar groddar på smörgås.

Erka Perka sa...

Skrev just på Mamma Mimmis blogg att jag aldrig provat grodda och att det vore kul att prova eftersom utmaningar alltid är kul. Blir nu lite anti om det anses "trendigt" ...men vad sjutton! Vem tror jag att jag är!?! Jag bakar ju surdegsbröd så mjölet dammar! Och finns det någon trend som är starkare än surdegstrenden just nu!?! Nä, jag ska nog ladda för lite groddning i alla fall. :-) Det lät så härligt i ditt inlägg.

Birgitta Höglund's Mat sa...

Såna trender är fina. Fram för mer bra mat till folket ;)

Lena sa...

Härligt!
Mina gröna linser har tagit sig bra och står nu i fönstret för att få aningens grönska!