torsdag 25 februari 2010

Helgfrukost


Här kommer ett litet tips inför helgen till mig själv och alla andra som känner för det: förstärkt helgfrukost.

På helgen vill man ha extra kraft och energi för att hitta på något kul (eller i värsta fall, motivera sig själv till att jobba fast det är helg...). På lördag och söndag blir det ju sällan heller lunch förrän en bra bit över den normala lunchtiden och humöret brukar kunna svikta rejält dessförinnan.

Med en morgontidig J vaknar man aldrig senare än sju, vilken dag det än är i veckan. Å andra sidan serveras det te och macka på sängen. Efter någon timmes tidningsläsande är även jag människa och orkar gå upp och laga till extrafrukosten. Förra helgen blev det bacon och äggröra, rostat bröd, lite sallad, en blond grapefrukt och några överblivna jordgubbar (galet denna säsong, men ibland blir det undantag...). Extrafrukosten smakade toppen med nybryggt kaffe.

Effekten av detta knep blev att vi orkade med en rejält lång promenad och slapp vara vrålhungriga när det blev dags för en sen lunch. Inte alls dumt!

4 kommentarer:

Skogseva sa...

Frukost, extrafrukost, lunch, middag.
Många måltider blir det...

Men det är ju bara helg en gång i veckan!

Lena sa...

Tänk vad du är klok och förståndig Frk Dill!
Önskar dig en härlig helg!

Kram/ Lena

Hallon & Blåbär sa...

Frukostar utöver det vanliga är helt enkelt underbara.

Fröken Dill sa...

Kul när man hittar ett sätt att äta som får en att må bättre. Våra helgluncher blir ofta sena eftersom vi försöker hitta på något på förmiddagen. Med det här knepet fungerar det perfekt med t ex en delad stor sushi vid tvåtiden.
Har Dillen kommit på