måndag 22 februari 2010

Matäventyr och tröst med värmande dryck


I helgen har det varit fokus på mat, men inte mat till oss utan till husdjuren. Foder till illrar finns bara att köpa på några få ställen runt Stockholm. Det bästa ligger så långt man kan komma med tunnelbana på andra sidan staden. Det var med viss bävan jag begav mig iväg på den vådliga utflykten.

Första tunnelbanan var, kors i taket, bara sex minuter försenad. Fantastiskt. Jag åkte evighetslänge. Ett tag såg det ut att bli stopp, men det envisa tåget fortsatte. Väl framme var det inga problem att handla den storsäck illermat som mina älsklingar äter upp på ett par veckor.

Tillbaka till tunnelbanan såg det hoppfullt ut. Jag sprang för att hinna med tåget men säcken illermat släpande i dramaten efter mig och dörrarna slog igen precis mitt framför näsan. Nu borde det, i teorin, vara tio minuter till nästa tunnelbana. 29 minuter visade den elektroniska tavlan. Efter 29 minuters väntan fanns fortfarande inget tåg. Efter ca 45 minuters väntan på iskall t-banestation kom äntligen en tunnelbana. Hur försenad spårvagnen sedan var vill jag inte ens tänka på. Heller inte hur oskottad min ishala backe hem var, men husdjuren fick sin mat till sist.

Själv var jag helt slut och alldeles nerkyld. Helt enkelt tvungen att lägga mig ner i ett varmt bad med en kopp glühwein.

Glühwein
Värm rödvin av lättare oekad sort med någon msk socker. Lägg i en eller flera glöggkryddor, t ex kanelstång, nejlikor, pomeransskal eller liknande. Njut drycken rykande varm.


Idag går tydligen tunnelbanor och spårvagnar inte överhuvudtaget. Jag får väl gå till jobbet. Det tar väl sådär två timmar. Nej föresten, pulsa genom halvmetern snömodd tar nog minst fyra. Suck!

Hälsar vintertrött fröken Dill

4 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Oj, vilket äventyr du fick ge sig ut på. tur att du i alla fall fick hem maten, men burr så kallt. Jag gillar vinter och snö, men så kallt som det är idag är faktiskt FÖR kallt. Hoppas att dina kommunikationer fungerar idag. Bad och ghlüwein låter annars som trevliga inslag i tillvaron just nu. Ha en bra vecka!

Anonym sa...

hej Fröken Dill!
Vi på Svensk damtiding vill uppmärksamma din blogg i ett kommande matreportage. Hör av dig till mig så berättar jag mer!
Karin
karin.lennmor@aller.se

Erka Perka sa...

Bad och ghlüwein lät verkligen som en hit en isande kall dag som denna.

Fröken Dill sa...

Nässelblom och Erika; phu, vilken vecka, men nu verkar t-banor, bussar och spårvagnar fungera igen. Illerkillarna mumsar för fullt på sin nya mat.
Hälsar fröken Dill