tisdag 2 februari 2010

Missa inte Heston´s Feast!


Efter tips från Niklas - Nyfiken på mat har jag njutit av Heston Blumenthal i programserien Heston´s Feast, just nu på Tv 8 Play.

Heston B är en av mina idoler. Jag upptäckte honom för rätt många år sedan när jag såg ett underbart tv-program som hette Kitchen Chemistry. Numera är han kanske mest känd för sin berömda krog, Fat Duck. Visserligen verkar Heston vara fullständigt galen, men på ett väldigt kul och inspirerande sätt. I Heston´s Feast ordnar han fantastiska, magiska, fantasifulla fester med olika teman för utvalda sällskap om sex personer. Det är t ex julfest, romersk fest, Tudor-tema och så vidare, med inspiration från historien, men på ett nytt och modernt sätt.

Vad sägs om att äta gristuttar, tarmar som skärs ut ur en hel gris, ett galet monsterdjur eller ätbara bestick? För att inte tala om frukter som är gjorda av kött eller "korv med mos" som dessert.

Mitt absoulta tips om ni gillar galet fantasifull matlagning är att titta på Heston! Men det är kanske säkrast att följa Hestons råd "Please, don´t try this at home".

7 kommentarer:

Lena sa...

Visst är han kul Heston! Jag så ockå det där programmet för flera år sedan när han skulle laga den perfekta biffen osv.
Och visst var väl de ätbara besticken nu helt sanslösa!

Ha en bra vecka!

Karin sa...

Den mannen är nog ett geni, en kulinarisk alkemist. Passion och perfektion, ren och skär besatthet och en nyfikenhet på hur saker och ting fungerar i matväg. Hur blir man sån? Och varför?

Fröken Dill sa...

Lena; det ryyyyste i mig när jag såg de ätbara besticken. TÄNK att få sådana eller ännu hellre göra själv!!!
Karin; visst är det helt underbart. Fram för mera Heston! T ex Kitchen Chemistry i repris.
Tycker fröken Dill

Anonym sa...

tycker faktiskt det går över gränsen ibland. Får känslan av att skulle det slå över lite gran så har vi en psykopat i Heston. Får vibbar av Dexter (om ni sett den serien) när jag ser honom. Han skulle lika gärna kunna stycka människor i källaren och servera.

Anonym sa...

Karin, Man säger att gränsen mellan geni och psykopat är hårfin, jag tror på det senare.

/Johan

Fru Matglad sa...

Hahaha...låter som en rolig prick! =)

Niklas sa...

Visst är det grymt! Jag önskar att det fanns fler avsnitt! Har även bestämt mig att jag måste åka dit inom en snar framtid!