tisdag 23 februari 2010

Det finns hopp!


Vargavintern håller oss i ett järngrepp, men det finns trots allt hopp. I mitt ljusaste fönster börjar nysådda plantor titta upp. Just dessa är perenner, men jag hoppas snart få se små små chili- och tomatplantor!

8 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Ser så skört och vackert ut. Vårinspiration!

Mian sa...

Jag har inte kommit till skott ännu... Som vanligt kommer nog inte chilifröerna i jorden förrän i början av mars, men det brukar funka bra.

Angelina sa...

Åh vad trevligt! Jag odlade basilika förra våren och hjälp vad den tog sig hade hela köket fullt med basilika hela våren och sommarn! Kanske dags att plocka fram basilika fröna igen!

Martina sa...

Härligt! Våren är på G!

Din husmor på nätet sa...

Oj vad härligt det är, nu är det dags att så. Perennerna är mest spännande tycker jag och så rotselleri och kronärtskocka. Trevlig blogg, bra teman, fröken Dill hälsar Din husmor på nätet

Fröken Dill sa...

Mikaela; tänk om man kunde snabbspola fram till april!
Mian; dumt att så för tidigt om man inte har gott om svala, ljusa utrymmen.
Angelina; vilken lyx med en massa basilika! Det ska jag också så, men först om några veckor.
Martina; jag håller tummarna och ljuset börjar i alla fall se ut som vår.
Välkommen husmor! Krukan med nysådda rotsellerisar står brevid. Kronärtskocka har jag odlat tidigare, men den får inte plats i den lilla odling jag har nu.

Hälsar fröken Dill

Åsa sa...

Åh, vad härligt! Det är något speciellt med de där första små skotten :-)
Jag har försökt mig på att förså inne men de skenade iväg och blev sådär ljusa, tunna och gängliga. Trots att jag hade plast över och tunna kartongbitar och jag vet inte vad. De dog så fort de kom ner i jorden utomhus... :(

Fröken Dill sa...

Åsa; det är jättesvårt med tidiga förgrodder. Efter många år av misslyckanden har jag lärt mig att stänga av element, använda ljusaste fönstret och använda extra ljus. Sedan är avhärdningen ett tålamodsprövande kapitel... IBLAND undrar man hur grönsakerna kan vara så billiga! Det är ju så mycket jobb att få fram dem. Fast å andra sidan ÄR det en sport!
tycker Dillen