onsdag 31 mars 2010

Vårinspiration

Igår var det åter vårlikt med sol över Stockholm efter en lite kulen, mulen period. Snö och is har i vilket fall smält i snabb takt och när vi var ute och promenerade i helgen såg jag krokus, vintergäck och snödroppar. Vid akut vårlängtan brukar jag åka till Slottsträdgården Ulriksdal. Här kommer lite vår- och påskinspirationsbilder från det senaste besöket:
Vårt påskfirande är ännu lite oklart. J jobbar som guide någon dag under helgen, vi har husdjur, båtar, sommarhus att ta hand om och väder och släktens planer att ta hänsyn till. Helt klart är i alla fall att det blir någon sorts påskfirande inklusive god mat och dryck. Och den enorma lyxen av att vara ledig fredag till måndag. DET ska bli skönt!!!

9 kommentarer:

Millan sa...

Ser ut som att det finns hopp om en vår även iår, när man ser dina foton!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vilka vackra Påskbilder du visar.

Såg på Skavlan på datorn, en man som köpt en tidigare oupptäckt tavla av Leonardo da Vinci var med. Tänkte att den var ju så väldigt lik din bild på damen med illern.
De var målade under samma period :)
Vilken konstnär han var.
Önskar dig en riktigt Glad Påsk.

Susanne sa...

Härliga vårbilder!

Anna B sa...

Vilka vårliga bilder! Det tar ett tag till innan vår egen magnolia blommar... Glad Påsk, fröken!

Anna sa...

Ulriksdal har jag aldrig varit på, ser fantastiskt fint ut! Vackra bilder! :-) Här i Danmark är det helgdag även i dag torsdag så extra lyxigt ;-) Glad Påsk!

Red Scream sa...

Glad Påsk frk Dill! :-)

Ias matblogg! sa...

Åh vilka fina våriga bilder!
Det behövs en dag som denna :)

Skogseva sa...

Här i Skåne på vår ås är det helt snöfritt och kroppen börjar längta efter en vacker påskdag för att starta trädgårdssäsongen. Nu kommer ett antal veckor med uppsnyggnings och rensningsarbete efter den tuffa vintern och med lite tur kan vi kanske inleda växthussäsongen med att äta lunch eller fika där.

Fröken Dill sa...

Birgitta; "Damen med hermelinen" målades av Leonardo da Vinci någon gång mellan 1489-1490. Jag tror orginalet finns på ett museum i Krakow. Jag skulle bra gärna vilja se den i verkligheten! Hermelinen är verkligen lik mina illrar.

Åååå, det känns som att man fortfarande väntar på våren trots att det nu är en bit in i april. Det har varit grått väder med duggregn i flera dagar nu. Inte alls trädgårdsväder. Fast snön har ju smält förstås... Imorgon lovar meterologerna sol igen. Om inte måste jag nog åka och få mig en dos vår, t ex i Ulriksdal.
Tänker solberoende fröken Dill