söndag 14 mars 2010

Tokgoda toasts


Jag fortsätter med mina förstärkta helgfrukostar. Denna helg blev jag inspirerad efter att ha läst detta hos Kryddburken. Toasts är ju perfekt till frukost/brunch. Jag lagar mina i ett våffeljärn. Tycker nästan detta är ännu bättre jämfört med en smörgåsgrill eftersom våffeljärnet pressar ihop mackorna mer så att de blir ännu frasigare.

Fröken Dills kycklingtoasts med currymajonäs
2 skivor formbröd, gärna en lite rustikare variant
Smör
Kött från grillad kyckling
1 skiva knaperstekt bacon
Cheddarost
Tomatskivor
Färsk basilika
Hemlagad majonäs
Curry
Salt och peppar

Smöra brödskivorna runt om. Fördela påläggen och lägg ihop brödskivorna. Tillaga i våffeljärn eller smörgåsgrill. Servera med hemlagad majonäs som smaksatts med curry, salt och peppar.

7 kommentarer:

Anna sa...

Låter jättegott! Varm toast är verkligen smarrigt ;-)

A sa...

Smarrigt - men lite mastigt att äta direkt på morgonen för min del. Låter dock som en perfekt helglunch!

Emma sa...

Jag testade detta en gång (skrev om det på bloggen i somras) men jag lyckades sticka hål på brödet med "taggarna" i hjärnet så fyllninge rann ut, det blev en salig röra! Men dina var väldigt vackra och aptitretande!

Ias matblogg! sa...

Yummy!!! Låter himla gott!

Annemie sa...

Va kul, jag satt häromdagen och tänkte om man kunde göra curryaioli. Det borde man våga sig på nu när du har gjort currymajjo :)

Mikkan sa...

Oh my, vilken lyxmat! Jag skall not testa våffeljärnet, tycker att mackjärn ofta ger mackorna en lite för hårt glatt yta som känns en smula plastig.

Fröken Dill sa...

Anna; snudd på vanebildande!
A; jag äter det helst några timmar efter att jag vaknat, när suget börjar sätta in vid tiotiden!
Emma; beror kanske lite på hur ens våffeljärn är konsturerat? Och man ska nog inte ha förmycket "blöt" fyllning i toasten.
Ia; det var det, måste nog bli repris snart...
Annemie; vitlök är nästan aldrig fel. (jo i glass kanske...:))
Mikkan; jag har inte ens brytt mig om att köpa någon mackgrill.
Hälsar fröken Dill