Min arbetskompis B brukar tala lyriskt om vilka goda sallader hon gör med den vackra grönsaken rödkål. Jag vet inte vad B blandar i sina sallader, men här kommer min egen variant.
Lyxig rödkålssallad
Rödkål
Färsk fänkål
Blåmögelost, t ex gorgonzola eller ädelost
Stjälkselleri
Päron
Valnötter
Balsamicosirap
Strimla rödkål och fänkål. Skär selleristjälkarna i bitar och päronet i klyftor. Toppa med smålad blåmögelost och valnötter. Sprinkla till sist över balsamicosirap.
Just i den variant av salladen som jag blandade häromdagen var blåmögelosten lyxiga Cornish Blue, en mycket god ny ostbekantskap.
Lyxig rödkålssallad
Rödkål
Färsk fänkål
Blåmögelost, t ex gorgonzola eller ädelost
Stjälkselleri
Päron
Valnötter
Balsamicosirap
Strimla rödkål och fänkål. Skär selleristjälkarna i bitar och päronet i klyftor. Toppa med smålad blåmögelost och valnötter. Sprinkla till sist över balsamicosirap.
Just i den variant av salladen som jag blandade häromdagen var blåmögelosten lyxiga Cornish Blue, en mycket god ny ostbekantskap.
8 kommentarer:
Vår favorit på den "vackraste" grönsaken.
VINTERSALLAD
1 kg rödkål i strimlor
6-7 dl salladskål i strimlor
3 syrliga äpplen i tunna skivor
1 stor purjolök i tunna skivor
2 dl russin
50 gr hackade valnötter
1/2 dl vinäger
1/2 dl vatten 1 dl olja
1/2 dl hackad persilja
3 msk senap
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
Koka upp tre l vatten med 1 msk salt och häll över rödkålen och låt stå 4-5 minuter. Sila av och låt svalna. Blanda med övriga ingredienser, vispa samman dressingen och häll över.
Räcker till 10-12 personer, passar till det mesta och går utmärkt att förvara några dagar i kyl.
Det lät verkligen som en smarrig sallad! Är bara lite skeptisk mot russin i mat, men dem borde man kunna byta mot soltorkade tomater? Eller förresten, jag ger nog russinen en chans!
Bestämmer fröken Dill
Den osten måste jag testa :) Rödkål både snyggt, nyttigt och gott!
Jag diggar din blogg och har därför gett dig en Sunshine Award.
Rödkål ãr en otroligt vacker grönsak, men delar nog fõrstaplats i mitt hjärta med savoykål!
Jag gillar också rödkål. Den är så fin att blanda ned i alla sallader. Extra gott med ost och nötter precis som serverat den. Jag gillar också att blanda med citrusfrukter.
Rödkålen är tjusig. Tänker på när du skrev om att ha rödkål i coleslaw. Jag måste fundera ut ett sätt att äta rödkål idag!
Anna; ja, rödkålen har verkligen ett liv efter jul!
Tack Erika, vilken ära!!!
Mikaela; savoykål är heller inte dumt. Vacker som ett konstverk och perfekt till lammfärsdolmar.
Remsan; citrus låter perfekt till, men kanske inte samtidigt med ost? Eller förresten, många gillar ju apelsinmarmelad och ost, så varför inte?
Annika; det hade jag nästan glömt bort, men efter att ha läst det blev det cole slaw på rödkål med kapris till Taylors&Jones-korven. GOTTT!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar