Jag erkänner, både recept och bild är lånade. Men syftet är gott. När vi lyckas lägga vantarna på plattfisk är det ALLTID denna rätt vi lagar i första hand. Och då ska man komma ihåg att jag annars helst vill prova nya rätter hela tiden. I all sin enkelhet är kaviarfisken helt otroligt god. Särskilt när man som jag, är kaviarberoende. (Tyvärr har fiskrätten aldrig lyckats komma med på bild, därav bildlånet.) Här är receptet som vi brukar göra det, men några små förändringar av orginalet.
Rullad kaviarspätta (eller annan plattfisk t ex sandskädda) 4 port
ca 300 g filé av plattfisk
salt och vitpeppar
ca 3 msk kaviar på tub
¼ finhackad rödlök
några kvistar dill
1 dl torrt, oekat vitt vin
½ dl vatten
fiskfond från flaska
1 dl crème fraiche
2 tsk ljus fransk senap
Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda, salta och peppra lätt. Lägg på en sträng kaviar, lite hackad lök och dillblad. Rulla ihop och lägg i en lagom liten kastrull (om du vill laga rätten på spisen) eller ugnsform. Fäst eventuellt ihop rullarna med tandpetare.
Koka upp vatten och vin med fondkoncentrat i en kastrull. Rör i senap och crème fraiche. Låt såsen koka ihop lite. Smaka av med eventuellt mer senap och/eller peppar.
Häll såsen över de rullade fiskfiléerna i kastrull eller form. Lägg på lock och låt sjuda på låg värme cirka 5 minuter, alternativt ställ in i 175 grader varm ugn och stek cirka 15 minuter.
Servera med kokt färskpotatis och grönsallad.
5 kommentarer:
Guud vad gott det låter från en som också är kaviarberoende och kan äta Kalles direkt från tuben :o/
Imorgon blir det fiskhandlaren! :-)
Jag gillar ju tyvärr inte kaviar....men det ser gott ut!
Har funderat en tid på att prova tubkaviar med fisk. Du sålde verkligen in det så nu får jag se till att det blir av.
Anna; då måste du testa, här hemma är vi beroende och skulle kunna äta detta flera dagar i veckan!
Martina; måste ju erkänna att det smakar kaviar...
Erika; den som hittade på receptet var ett geni!
Tycker fröken Dill
Det är olagligt att stjäla andras bilder. :-(
Skicka en kommentar