Jag är så trött på vintern. Kanske kan våren komma lite snabbare om man får lite vårinspiration via maten?
I södra Sverige är det, i alla fall normala år, möjligt att dra fram egna rädisor under mars om man har tillgång till en varmbänk. Här i Stockholmstrakten har jag lyckats med början av april, men det året var inte alls lika kallt som detta. Alltså återstår att bita i det sura äpplet och köpa sina rädisor. Jag tänker i vilket fall göra om tricket när det blir "riktig" rädissäsong.
Rädisor med dipp i ätbar jord
Färska rädisor med blast
Kantskurna brödskivor, typ danskt rågbröd
Smör
Färskost
Färska kryddörter, t ex gräslök och persilja
Riven pepparrot
Salt och peppar
Smula sönder brödet i en mixer. Rosta smulet i smör i en stekpanna. Låt svalna. Mixa färskosten med hackat kryddgrönt. Samaka av med pepparrot, salt och peppar. Bred den gröna färskosten som ett lager i botten av en glasform. "plantera rädisorna i färsksten. Strö på brödsmul runt och servera som snacks, förrätt eller en buffeträtt.
12 kommentarer:
Hi hi.
Så trevligt! och gott!
Så fint! Vill jag också prova att göra!
Vilken rolig idé!
Visst längtar man till våren och att det börjar växa i trädgården men det verkar avlägset när snön fortfarande går upp över knäna på gräsmattan....
Du har idéer som gör mig glad! :)
Glad vår på dig!
Vi har lite grönt i fönsterodlingen som gör tillvaron gladare så här års.
Odlingshälsningar Mimmi
Vilken söt ;) Hoppas våren kommer snart.
Allvarligt, det där kan vara den snyggaste rädismackan jag sett!
Genialt! :-)
Vilken underbar bild, fantastiskt vacker i sin enkelhet!
Vilken rolig idé!
Men, så läckert!!!
Visst är det lite kul! Idéen är snodd från "Madeleines madteater" i Köpenhamn, men jag har också sett likande varianter på andra bloggar. Någon valde att "plantera" rädisorna i rena blomkrukor och det kan ju också vara en kul grej.
Tror fröken Dill
Skicka en kommentar