lördag 27 mars 2010

Omelett, frittata, tortilla...


Vi fortsätter med goda brunchrätter vid nio-/tiotiden på helgmornarna. Det är först när man vaknat till ordentligt som man är riktigt sugen och sedan är det toppen att sedan kunna sticka iväg och göra något kul utan att först leta reda på något ställe för att äta lunch. Vid två-/tretiden på eftermiddagen, efter långpromenaden, utställningen, skridskoåkningen, utflykten eller vad vi nu hittat på, då smakar det gott med en delad stor sashimi eller kanske en köttbullemacka.

Dagens brunchrätt fungerar också bra till lunch. Omelett, tortilla, frittata - kärt barn har många namn. I omeletten kan man stoppa nästan vad som helst. Här är det kryddig lammkorv, svamp, lök, potatis, tomat och palsternacka. Allt skärs i mindre bitar och steks i smör i en järnstekpanna. Salta och peppra. J brukar inte röra ihop äggen till någon smet. Han knäcker dem istället direkt i stekpannan och så får omeletten gå färdigt på låg värme. Ett lock på slutet hjälper till att få ytan färdig och fukten leter sig ner mellan äggen och pannan så att omeletten släpper botten på ett elegant sätt. Servera omeletten med klippt kryddgrönt. Smaklig måltid!

6 kommentarer:

(mat för) fyra i huset sa...

Åh, det som är så gott!! Jag gillar verkligen omeletter, det är grymt underskattat.

Hoppas du får en bra helg.

/Nina

Mian sa...

Håller med. Helt klart är detta underskattad mat.
Gott, billigt (om man vill), flexibelt, enkelt, snabbt!

Åsa sa...

Oh, låt mig inte störa mitt i maten ;-) Ville bara säga hej och hoppas du får en trevlig helg.

Själv brukar jag vara så hungrig när jag vaknar att jag bara måste äta ngt. Idag var jag fortfarande helt våffelstinn efter gårkvällen så det blev bara en kopp kaffe och en hallon/avokado smoothie till frukost. Kanske får det bli omelett till lunch :-)

Anna sa...

Ser verkligen gott ut! :-)

Ias matblogg! sa...

Yammy! Lammkorv som är så gott!

Anna B sa...

Superfin! Tycker också att frittata är ett härligt val till söndagsbrunchen.