Olivolja är en produktfavorit som kommit för att stanna hemma hos mig. Jag brukar ha en standardvariant och en mer smakrik, lyxigare sort hemma i skafferiet. För den senare har jag fastnat för ”Olivar de la Luna”, en ekologisk extra jungru olivolja som man brukar kunna beställa från Årstiderna. Oljan kommer från den första kalla pressningen av oliverna. Den har en fruktig smak av oliv med ton av äpplen, mandel och gräs. ”Olivar de la Luna” är rik i smaken, men inte så stark att den helt tar över. Just nu är det min favorit i dressingar eller att bara äta med flingsalt till ett gott bröd. Jag använder den också i sådana maträtter där den goda oljesmaken kommer till sin rätt. Har ni några favoritoljor att tipsa om?
måndag 22 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Har testat Glenn Strömbergs olivolja och den var riktigt fin. Även Bengt Fritiofssons olivolja är god. Vi andvänder otroligt mcyket olivolja i våran familj, det är gott!
Tackar för tipset, är dålig på de mer exklusivare oljorna!
Tackar och ler uppskattande för det här tipset!:) /Karin
Vi har alltid tre olika sorters olivolja i köket: god, extra god och lyx. Just nu använder vi oss av Grappolinis "Bellavita Ecologico" som lyxolja att ringla över salladen eller till bröd och flingsalt. Fritiofssons fungerar alltid bra som standardolja.
tycker ni ska testa Marqués de Valdueza om ni inte redan gjort det. Den är rankad en av världens bästa olivoljor av International Olive Oil Council. Vill man ha en smakrikare olja så är Villa Magra i en klass för sig. Några droppar över fisken så behöver man inte någon mera krydda
/Johan
Bra tips både både på bloggen och i kommentarer! Är dålig på sorter så jag är tacksam över att få läsa om åsikter så jag vet vad jag ska köpa!
Grappolinis Florens är min absoluta favorit, så god att den
fungerar som sås....
Tack för alla tips på olivoljor! Nu ska här shoppas. En riktigt god olja kan verkligen förhöja den enklaste måltid.
Hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar