torsdag 2 april 2009

Bröllop 2009
I slutet av maj ska J:s kompis gifta sig. Idag fick vi den stora äran att provsmaka maten som ska serveras till bröllopsmiddagen.

På grund av allergi blir det två kötträtter. Middagen inleds med rökt anka som serveras med blandade salladsblad, skivor av söt mango och en liten smördegsoval. Ankan var helt fantastisk, den bara smälte i munnen och mango till är alltid rätt. Ett gott, lättare rött vin fick göra ankan sällskap.

Till huvudrätt hade brudparet valt en grillad kalventrecot, serverad med primörer (förhoppningsvis kan det bli svenska sådana i slutet på maj). Vid testätningen var tillbehöret ett parmesanmos, men på bröllopet kommer det istället att bli hasselbackspotatis. Vinet till huvudrätten var helt i min smak. Copertino från 2001 är härligt med massa doft av "ny regnrock".

Desserten var en sallad på röda bär serverad i en mycket god korg av kräckigt havreflarn. Ett nötigt, härligt marsalavin hörde till.

I förrätten hade jag möjligen kunnat tänka mig aningens asiatisk touch med chili, koriander och fisksås, men på ett bröllop ska det nog vara lite mer traditionellt. Kalv har mild smak, men det kan nog passa på ett bröllop i sköna maj. Jag hade önskat lite mer sting i skysåsen, men det är finlir. Desserten var bara GOD och det är ett betyg från fröken Dill, som egentligen inte är någon dessertperson.

Mycket gott, kan man sammanfatta det hela! Stort tack till P och H för att vi fick vara med och äta den här fina vårkvällen när koltrastarna sjöng som galningar i skymningen. Extra kram till hunden F som fick vänta i bilen.

1 kommentar:

Anna sa...

Det är alltid något speciellt med bröllop och den goda maten! ;-)
Ser underbart gott ut och perfekta viner...
Här i Köpenhamn är det underbart vårväder och alla uteserveringar är fullsatta. Och det ska fortsätta så över helgen. Säkert hos er också! :-) //Anna