Våren har äntligen kommit på allvar. Efter intensivt jobbande med båt (J) och grind (jag) unnade vi oss varsitt glas av favoritvinet Collavini blanc fumant på Fredhälls. Vinet är en italienare med karaktär, inte snustorr, men jag skulle ändå inte klassa den som halvtorr. Mycket solmogen exotisk frukt typ mango och ananas. Gott, gott en härligt solig lördagskväll i april! Nästa vecka monterar Fredhälls upp sin uteservering.
Väl hemma stod Fish and chips på menyn. Det är inte så kul att fritera med kolfilterfläkt så vår tolkning blev rostad klyftpotatis, penslad med olja och fina sejbitar som vändes i uppvispat ägg och frityrstet. Att steka fisken i ganska mycket olja fungerade lika bra som att fritera, men blev betydligt mindre osigt. Tillbehör var en härlig sallad med bl a sparris och en hemgjord curryremolad.
Curryremolad
Fräs en blandning av stark curry och vanlig curry i lite olja. Rör en egen majonäs och blanda med lika mängd avrunnen gräddfil. Rör i curryoljan, finhackad lök, kapris, finhackad saltgurka och tärnat äpple. Smaka av med salt och peppar.
Bilden är lånad från recept.nu.
2 kommentarer:
Alltsedan jag var till London under en helg med mina tre, då 14, 13 och 10, så brukar min äldste, numera student och utflugen till Skåne, prata om fish and chips. Så den här förenklade varianten skall jag absolut testa. Tack för tipset! Han är nämligen hemma för påsken, så det är läge. Dessutom måste det serveras i tidningapapper för den rätta känslan.
Jag har bara friterat vid ett par tillfällen tidigare. Kan du säga något mer om frityrsmet? Vad är det? De kanske vet i affären, men känns säkrare att fråga specialisten Fröken Dill direkt.
/Stefan
P.S. Jag läser din blogg varje dag sedan flera månader. Kanon! (Tacka Smaskens för det. Å Smaskens kan för den delen tacka Taffel.se för att jag läser hennes.) Jag har stort nöje och får mycket inspiration av båda.
Jättekul att få veta hur du hittat hit och alltid en härlig känsla att få veta vad ni läsare tycker och tänker. Varmt välkommen!!!
Faktum är att vi använde en färdigköpt frityrsmet, mest för att det var den som fanns hemma. (Sedan J:s otäcka försök att fritera matjesill... http://frkdill.blogspot.com/2008/12/vad-j-gjorde.html )
Egen frityrsmet gör man med vetemjöl, bakpulver mm. Bäst att kolla proportionerna på nätet.
Jag har friterat en hel del tidigare, men konstigt nog brukar jag inte använda frityrsmet. Det är kanske dags att ändra på det.
Många hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar