söndag 29 mars 2009

Hängmörat


J hade fått en flaska A Amarone i present. Ett sådant härligt smakrikt vin kräver rätt mat. Valet föll på riktigt gott oxkött. J köpte hängmörade T-benstekar på Daglivs. Med fint kött ska man inte krångla till det så mycket. Hasselbackspotatis bakades i ugnen. En rödvinssås kokades på spisen och kompletterades med stekskyn från köttet. Ett vitlökssmör rördes mjukt och fluffigt. Köttet kryddades med svartpeppar, stektes i järnstekpanna på gasspisen tills det var lagom rosa inuti, saltades och serverades med tillbehören. Det hela blev mycket lyckat och vinet var, likt de flesta amaroneviner, fantastiskt.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Smaskens, låter som en perfekt middag.

Anna sa...

Åhh Amaronevin som är så gott.
;-). Kan tänka mig det smakade alldeles utmärkt till! //Anna

Fröken Dill sa...

Det var verkligen en riktigt lyxig fredagsmiddag. Vi är svåra på amarone. Det är J:s storfavorit bland rödvinerna. Idag är det fredag igen, men ikväll blir det istället färska räkor och fisk. Det kan passa bra för ute har VÅREN börjat märkas.
Hälsar fröken Dill