söndag 19 februari 2012
Spagettini med ärtpesto - smartaste snabblunchen
Frysta ärtor är något jag alltid har hemma i frysen. Perfekt i diverse rätter och om man t ex plötsligt får lust att göra en lyxig grönärtssoppa.
Gröna ärtor är otroligt gott tillsammans med färsk mynta. Från Lotta Lundgrens bok "Om jag var din hemmafru" har jag lärt mig att gröna ärtor också fungerar fint i pesto. Till en sån här pesto tycker jag att extra tunna spagettisar, s k spegettinis fungerar bäst. Så här lagar jag peston:
Grönärtspesto, 2 pers
1/2 dl skållade mandlar
2 dl fina gröna ärtor
1/2 dl riven parmesanost
1 liten vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 citron
några blad av färsk mynta
salt och svartpeppar
Koka upp vattnet till pastan. Sänk ner ärtorna i ett durkslag eller en sil någon minut tills de tinar och blir lite varma. Mixa i hacktillsatsen till en mixer med parmesanost, vitlök , olivolja och mynta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Njut peston till nykokt spagettini!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Ärtpesto lät gott. Gillar oxå ärtot väldigt mycket och alltid har minst en på i frysen. Ärtor och citron är oxå en bra kombo.
Ha en skön söndag/ Jimmie
Pesto är verkligen gott! Och det kan ju vara så mycket mer än den vanliga peston man köper färdig. Ärtpesto men även paprikapesto är ju riktigt gott!
Hälsningar
Anders
Tack för pastatips precis när jag är ute efter det :-)
Hoppas du har en fin söndag!
Ärtpesto var något nytt för mig:) Tack för tipset. Det var ju enkelt, snabblagat och säkert gott också:)
Typ den peston brukar jag också göra ofta :-) Mycket god! Har aldrig testat till pasta men det verkar riktigt gott. Kan tipsa om att smula över lite fetaost. Mumma.
Pesto kan varieras i det oändliga. Nästan i alla fall. Ärtvarianten har jag inte provat än. Tack för tipset!
Jag har stött på recept på ärtpesto tidigare, men aldrig kommit till skott och testat. Låter mycket gott.
Åh, det här är något för mig det. Gröna ärtor är ju grymt gott och nyttigt också.
Jimmie; har upptäckt på sista tiden hur gott det är, lite som godis nästan och så bryter man av det söta med det sura...
Anders; paprikapesto måste jag testa!
Lotta, kul, hoppas idéen kommer till nytta!
Ann-Sofi; hade aldrig kommit på det själv, men det är toppengott.
Louise; kan tänka mig att det är perfekt till salt härlig fetaost!
Erika; du måste testa om du gillar grönärtor!
Remsan; testa vet jag, säkert gott på en liten crostini också...
Kim; som sagt, snabbt och enkelt!
Åh, jag brukar också skriva om ärtor och mynta! - gjorde det senast i morse, faktiskt, men har inte sett det så ofta annars. härlig kombination!
Skicka en kommentar