Den här lättlagade, snabba och goda pastarätten trodde jag redan fanns med på bloggen, men jag kan inte hitta den. Repris eller ej, i vilket fall är den väl värd att laga. Marinadens innehåll av koncentrerad apelsinjuice gör den speciell. Resultatet blir en smakrik cross-overrätt. Hittar man inte angel hair-pasta så går det bra med valfri sorts nudlar.
J tyckte att jag skulle skriva att kycklingen i receptet ska marineras lika länge som det tar att ta en snabb öl på kvarterskrogen, men eftersom alla inte gillar öl eller har tillgång till en närbelägen kvarterskrog översätter jag det med en halvtimme…
Sesam- och apelsinkyckling med angel hair-pasta, 2 port
4 kycklinglårfiléer2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 tsk sesamolja
1 cm färsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, riven
salt och svartpeppar
smakneutral rapsolja att steka i
1 tsk honung
1 tsk ljus soya
sesamfrön, vita som rostas i en torr panna eller svarta som brukar vara färdigrostade
2 portioner angel hair-pasta (Spaghettini, extra smala spagettisar)
rucolasallad och apelsin
Skär lårfiléerna i bitar. Marinera minst en halvtimme med koncentrerad apelsinjuice, sesamolja, ingefära, vitlök, salt och peppar. Låt rinna av, men spara marinaden. Bryn lätt i rapsolja tills kycklingen får fin färg och blir färdiglagad. Tillsätt marinaden, honung och soya och koka upp. Servera med nykokt pasta, rucolasallad och skivor av apelsin.
7 kommentarer:
Kyckling, soja, honung, ingefära - vad kan då bli fel? Låter supergott!
Pasta med nötiga sesamsmaker, det gillar jag!
Gillar även öl så den beskrivningen av tid för marinering kan jag ta till mig :-)
Det här låter som något för mig; apelsin, ingefära, kyckling, sesam. Nu ska jag bara hitta en dag när jag ska laga den.
/sara
Just änglahårspasta låter så väldigt speciellt, känns som man nästan är Italienare när man säger det:)
Kvarterskrog har vi ingen, tyvärr... men vi kan ta en öl i köket och låtsas...
Bara att man läser av receptet så vattnas det!...bara ingredienserna vilken härlig combo!...=)
Kikade in på ditt inlägg om Italien. Vad härligt det låter. Just att resa runt på landsbygden är verkligen speciellt. Det finns så många mysiga byar och mindre städer, god mat och fantastiska vyer....Har rest runt en del i Toscana, men kan tänka mig att Umbrien och Lazio är minst lika vackra regioner. Rom är förstås också speciellt, men på mindre har man möjlighet att få kontakt med människor på ett annat sätt. Vad mycket gott du lagar. Jag måste ta mig tid att titta in oftare!
Erika; visst vattnas det i munnen bara man hör talas om de ingredienserna?
Lotta; fniss, då rekommenderar jag en öl på kvarterskrogen!
Sara W; snabbt och lättlagat dessutom!
Mårtenssons; en öl i köket är verkligen inte att förakta!
Tina; som sagt, dessa smaker är verkligen favvisar för mig.
Nässelblom och choklad; åååå, nu blev jag supersugen på att åka till Italien igen. Det är fullständigt underbart och Toscana, där jag varit flera gånger är OCKSÅ en favorit!
Skicka en kommentar