lördag 18 februari 2012

Fredagspizzan - en tillbehörspizza


J var hemma på fredagen och fick ansvaret för att skaffa råvaror till fredagspizzan.

Jag misstänker att J tycker att vi ätit lite för mycket vegetarisk mat på sista tiden för när jag kom hem fanns två lyxiga, hängmörade, välmarmorerade biffar, bea och ingredienser till tillbehörspizzor. En bra idé! Att man dessutom kan dippa bitar av pizzan i såsen gör det hela ännu bättre.


Tillbehörspizza med potatis och rödlök

Pizzadeg: färdigköpt eller ditt favoritrecept
Sås: Muttis tomatpuré rörd med lite god olivolja, några droppar kycklingfondkoncentrat, hackad färsk rosmarin, salt, nymald svartpeppar
Topping: Tunna skivor av potatis (fast sort), rödlöksringar, färsk rosmarin, grovriven buffelmozzarella

Koka upp vatten. Lägg potatisskivorna i det kokvarma vattnet i 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Kavla ut degen tunt. Bred på tomatsås. Varva potatisskivor och rödlöksringar på pizzorna. Salta och peppra. Strössla på mozzarella. Toppa med lite färsk rosmarin. Grädda pizzan på förvärmd sten, på högsta värme under ugnens grillelement.

Servera pizzan som tillbehör till biff och bea. En grönsallad på sidan.

Inga kommentarer: