måndag 27 februari 2012

Snabba hemlagade yoghurtglassen


Vi är inte mycket för desserter, men om det ska ätas något sött fastnar vi ofta för glass. Köpeglass innehåller tråkigt nog en förfärande mängd tillsatser.

Klassisk hemlagad glass är underbart gott, men de flesta recept är rätt tidskrävande. Helst ska glassmeten göras dagen innan och sedan ska den köras en bra stund i glassmaskinen.

Inspirerad av min favoritsmoothie lagar jag istället en supersnabb, nyttig yoghurtglass med bär.


Snabba bärglassen, 2 port
125 g (1/2 paket) frysta blåbär eller andra frysta bär
1 banan
1 dl tjock yoghurt
2 -3 tsk flytande honung (vi har en vansinnesgod variant från Skebo Herrgård, smaksatt med Calvados)

Lägg in den skalade bananen och skålarna som glassen ska serveras i frysen en halvtimme. Kör alla ingredienser i mixern. Lägg upp och servera genast!


Kanske ett tips för sportlovslediga barn?

Inga kommentarer: