Det finns nästan inget som gör mig så glad som när andra delar med sig av sina favoritrecept.
Häromveckan när jag satt vid lunchbordet på jobbet och gnällde över att J inte vill äta vitfisk berättade min arbetskompis M om sitt spännande sätt att tillaga vitfiskfiléer. Dagen efter fick jag receptet. Nu har jag lagat den goda rätten två gånger, både med rödspätta och torsk. Jag kan verkligen intyga att den både är annorlunda och mycket god!
Senapspanerad fiskfilé med grönsalladssås och ljummen tomatkompott, 4 port
4 portionsbitar av vit fiskfile, ca 160 g vardera
3 msk dijonsenap
salt och peppar
1 dl polentagryn
3 msk smör
1 ask cocktailtomater
1/2 dl soltorkade tomater
1 rödlök i tunna ringar
1 tsk socker
1 tsk honung
salt och svartpeppar
1 huvud grön bladsallad
1 knippa gräslök
1/2 dl olivolja
1-2 msk balsamvinäger
salt och peppar
Skär sallat och gräslök i bitar. Mixa med olivoljan och vinägern. Jag använde mixerns hacktillsats. Smaka av med salt och peppar.
Klyfta tomaterna och värm tillsammans med hackade soltorkade tomater, rödlök, socker och honung. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra fiskfiléerna. Pensla med senap, vänd i polenta. Stek fisken sakta i smöret, använd teflonpanna för bästa resultat.
Servera fisken med den ljumna tomatsalladen och den kalla såsen.
6 kommentarer:
Vilken lycka att du tittade in på min blogg så att jag kunde hitta till dig! Och ditt recept på fisken, mums. Min mage knorrade trots att jag percis har svalt mitt kaffe med Finn Crisp till.
Hej från Törnrosa
Mmmm, det ser gott ut! Måste provas!
Jag har inga problem med vitfisk, men faller för den här ändå! :)
Gillar den lite udda såsen, har nog aldrig haft vanlig sallad i sås innan.
Det ser verkligen gott ut och här ska den rätten också provas! ;-)
Vilket spännande recept! Det ska definitivt provas:) Tack!
Törnrosa; håller med, toppenkul med nya matintresserade odlarvänner. Och en (nästan)riktig prinsessa som besökare, vilken ÄRA!
Uganda; vad spännande, då ska jag följa er. Glöm inte att skriva om maten!
Kim; visst är det jättespännande, jag blev eld och lågor när M på jobbet beskrev rätten!
Anna; snygga färger är det också!
Madame C; i sommar ska jag göra den med egenodlade tillbehör!
Skicka en kommentar