Tack
Annika för att du introducerade den franska lökpizzan i mitt liv!
Så här lagar vi:
Pizzaladière, 2 pers
150 g färdig pizzadeg från Cajsa Warg (eller gör din egen)
3 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
en nypa muskavadosocker
salt och svartpeppar
1 msk sherry
ca 12 sardeller
ca 20 svarta kalamataoliver
Sätt på ugnen på högsta värmen med pizzasten i (eller annan sten, vi har ett ljusunderlägg). Ugnen behöver förvärmas minst en halvtimme!
Skala och skär löken och vitlöken i tunna skivor. Fräs i en stekpanna i olivolja tills det tar färg, fortsätt att steka på svag värme, minst 15 minuter. Strö på sockret, stek en stund till. Slå på sherryn och låt den koka in.
Kavla ut pizzadegen tunt. Lägg på stekt lök, sardeller och oliver.
Ändra ugnsinställningen till grill och högsta värme. Grädda! Våra pizzor tog 7 minuter i J:s gasugn. Den lilla på bilden tog 5 minuter.
Njuuuut!
4 kommentarer:
Ser mycket god ut. Brukar göra egen pizzadeg men man kanske skulle prova Cajsa Wargs pizzadeg... :-)
Det kan låta lite snobbigr med cajsa Warg, men J passerar på väg hem från jobbet och pizzadeg för oss två kostar tolv kronor...
Lökpizza måste vara kusin till den lökpaj som jag gjorde för några år sedan - bra att bli påmind för jag minns att den var mycket god. Jag har emellertid för mig att löken skulle steka mycket längre, en timme eller så. Din pizzavariant är säkert snabbare och är härmed beställd hos maken för servering nästa fredag. Det är nämligen han som står för kosthållet här hos oss!
Må så förträffligt önskar Eva
Tack själv för alla bra tips! Pizzaladière är en av mina absoluta favoriträtter.
Skicka en kommentar