lördag 28 februari 2009

Lux-lunchVi har varit i alla fall lite sportlovslediga i några dagar. Jag hade en inlämning på jobbet, men i dessa underbara laptop/internet-dagar kunde den skötas hemifrån.

Alltså kunde vi gå ut och äta lunch tillsammans. I strålande solsken promenerade vi iväg till Lux på Lilla Essingen, vars luncher min mamma tipsat om.

Jag har faktiskt bott på Lilla Essingen, men det var länge sedan. Borta är allt det ruffiga och hela ön har blivit tjusig. Fint, men också lite sorgligt.

Det var i alla fall väldigt elegant på Lux. Servicen var otrolig, som sig bör på en lyxkrog. Vi åt dagens husman (130 kr) som var en boullabaisse med drömgod majonäs och ett krispigt lår från Hagbyanka.

Till maten fick man otroligt goda bröd, bl a ett fänkålsdoftande knäcke som var helt outstanding.

6 kommentarer:

Annika sa...

Kul med en recension! Jag skall bjuda en av mina bästa vänner på lyx-KLunch på Lux om några veckor, som 40-årspresent.

Anonym sa...

Det är en perfekt 40-årspresent!

Hälsar fröken Dill

Matfotografen sa...

Hej fröken Dill!
Kul att du gillade lunchen. Dom vet vad dom gör på Lux.

Ha det bäst!

Fröken Dill sa...

Hej Magnus!
Måste varit helt fantastiskt att få fota i Lux lokaler. Vilket ljus!!! Själv önskar jag mig som amatörfotograf MER ljus. Det här landet är alldeles för mörkt, men förhoppningsvis kan årstiden råda bot på det vad det lider. Lite bättre väder vore heller inte helt fel.

Många hälsningar från fröken Dill

Anonym sa...

Hej, jag var tvungen att bläddra i min kalender men jag tror vi var där samma dag och lunchade, kände igen bouilabassen och vi var där fredagen den 27 februari :)

Fröken Dill sa...

KUL Elin, det var verkligen samma dag!

Massa hälsnnigar från fröken Dill