torsdag 12 februari 2009

Citrus 7 - Sallad med blodgrape


Jag har provat sallad med blodgrape och räkor tidigare och inte blivit så imponerad. Det blev inte SÅ gott som det lät, den gången. Trots det tror jag på konceptet, och tur var väl det för nästa försök blev verkligen väldigt lyckat.

Sallad med blodgrape och räkor
Sallad, t ex mini-cos eller roman
Fliéer av blodgrape
Avocadoklyftor
Skalade räkor
Finhackad rödlök
Rostade pinjenötter
Dressing:
1 äggula
2 dl pressad blodgrapejuice
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar
1/2 dl olivolja

Koka ihop juicen till 1/3. Vispa i äggulan i juicen när den är varm. Det ska tjockna men inte koagulera. Ev behövs ytterligar vispning i vattenbad. Vispa i senap och tillsätt olivoljan droppvis under vispning. Salta och peppra. Blanda salladen och häll över dressingen.

7 kommentarer:

kristin sa...

Det där såg ju inte äckligt ut;) Jag har tampats med grapesallader och min teori är att det är avokadon det hänger på.

Fröken Dill sa...

Blodgrape och avocado är inte bara snygga tillsammans, de är dessutom goda kombos! Och dressingen blev verkligen toppen. Nu ska jag äta kyckling. Synd att det inte blev minsta rest från salladen.

Hälsnigar från fröken Dill

Anna sa...

Det syrliga från grapen till räkor kan ju aldrig bli fel! ;O)

Kaprisplantan verkar vara jättetålig och ska säkert klara sig. Vi har några som såg i princip färdiga ut när vi fick dom från leverantören men nu har späda blad kommit fram och nu är de hur fina som helst. Plantera om det och behandla det kärleksfullt så kan du snart lägga in din egen kapris. ;). //Anna

kristin sa...

Hmmm, skaffa barn istället? Nä jag börjar nog med en gris, skulle kunna flytta till landet om jag fick en! Var din kompis gris svart och bodde på Söder? Det roligaste med grisen p bilden är att han står i sin mjölkskål!

Fröken Dill sa...

Anna: Kaprisen har flera nya skott som växer från stjälkens bas. Tyvärr lyckades jag bryta av det långa huvudskottet, men det ser ut som om de andra är på gång.

Kristin: Grisen bodde på söder och den var nog rätt svart har jag för mig. Och det var lite överdrivet det där med barn istället. När jag tänker gick det nog lite tid mellan gris och barn så att säga...

Gulligt med en gris som står i mjölkskålen. Jag skulle absolut kunna tänka mig en gris om jag inte redan hade 3 husdjur + är "styvmatte" till ytterligare 2.

Hälsar djurtokiga Dill

Anonym sa...

Det ser så gott ut. Är övertygad om Min kombo.
Demonstrerade exotisk frukt häromdan och vi fick då en otrolig lust att prova räkor, lime och papaya.
Hinner du för mig så får du berätta!

Må så gott/Mimmi

Anonym sa...

Det skulle faktiskt stå " är överygad om din kombo":)