Trots firandet av "Dilldagen" igår vaknade jag pigg vid sju. Jag gick upp och fixade en av mina specialiteter - en god liten brunch.
Det här åt vi: Scramblade ägg med bacon, Caesarsallad, Sandwichar med tonfiskröra, Fruktsallad, te, kaffe och apelsinjuice.
Caesarsallad, (som Petra lärde mig på 80-talet)
Salladen består av minicossallad eller romansallad, färska champinjoner i skivor, knaperstekt bacon, kokta ägg i bitar, baguetteskivor stekta i baconfettet och bitar av lagrad parmesan. Salladen kan också kompletteras med cocktailtomater, rädisor i skivor eller något annat man gillar.
Till detta serverar man en vitlökig dressing. Koka ett ägg i 1 minut. Det krämiga innehållet rörs med 1 dl olivolja (droppvis från början). Smaksätt med rödvinsvinäger, finhackade sardellfiléer, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Om man gillar persilja kan man komplettera dressingen med hackad sådan.
Sandwichar med tonfiskröra
Absolut godaste tonfiskröran (grundrecept, räcker till många sandwichar)
1/2 röd lök
100 g ansjovisfyllda gröna oliver
300 g tonfisk i olja (med borthälld olja)
1 dl tomatpuré
1 dl gräddfil
1 dl majonäs (gärna hemgjord)
Salt
Cayennepeppar
Hacka löken och skär oliverna fint. Rör ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och cayenne.
Skär trekanter av fullkornsformbröd, stek i smör, lägg på rucola och toppa med den goda röran.
Salladen består av minicossallad eller romansallad, färska champinjoner i skivor, knaperstekt bacon, kokta ägg i bitar, baguetteskivor stekta i baconfettet och bitar av lagrad parmesan. Salladen kan också kompletteras med cocktailtomater, rädisor i skivor eller något annat man gillar.
Till detta serverar man en vitlökig dressing. Koka ett ägg i 1 minut. Det krämiga innehållet rörs med 1 dl olivolja (droppvis från början). Smaksätt med rödvinsvinäger, finhackade sardellfiléer, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Om man gillar persilja kan man komplettera dressingen med hackad sådan.
Sandwichar med tonfiskröra
Absolut godaste tonfiskröran (grundrecept, räcker till många sandwichar)
1/2 röd lök
100 g ansjovisfyllda gröna oliver
300 g tonfisk i olja (med borthälld olja)
1 dl tomatpuré
1 dl gräddfil
1 dl majonäs (gärna hemgjord)
Salt
Cayennepeppar
Hacka löken och skär oliverna fint. Rör ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och cayenne.
Skär trekanter av fullkornsformbröd, stek i smör, lägg på rucola och toppa med den goda röran.
6 kommentarer:
Låter som en riktigt god start på dagen.
Ha en mysig Alla hjärtans dag!
Det låt så gott! Ha en fin alla hjärtans dag!
Ser supergott ut och nyttigt ut!
:-) Ha en bra helg! //Anna
Jösses vilken smaskig frukost - helt i min smak!
Vilken frulle! Bjuder du mig kommer jag på direkten, haha. Jag älskar frukost/brunch! De där sandwicharna är jag nyfiken på.
Visst är brunch en smart bjudning? Perfekt om man vill samla överbokade vänner eller släktingar. Även om de inte hinner ses NÅGON kväll under de kommande två månaderna så kan man alltid klämma in en brunch.
Många hjärtkramar till alla läsare från fröken Dill
Skicka en kommentar