En fördel med att göra egen pasta är att man kan smaksätta den som man vill. T ex med citron. Citronpastan fungerar finfint att servera med varma rosmarintomater och grillade lammkotletter.
Citronpasta
300 g vetemjöl (gärna hälften durumvete)
2 stora ägg
1 msk rivet citronskal
3 msk pressad citron
Blanda pastadegen för hand eller i matberedare. Låt den vila i en plastpåse i kylen en stund. Kalva degen tunt i pastamaskin. Gör tagliatelle. Koka pastan i mycket saltat vatten 2-3 minuter.
Rosmarintomater
250 g cocktailtomater
1/2 dl olivolja
1 tsk rosmarin, gärna färsk
2 hackade vitlöksklyftor
Salt och nymald svartpeppar
Dela tomaterna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlök och rosmarin. Låt tomaterna fräsa med en kort stund. Blanda med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med nygrillade lammkotletter.
4 kommentarer:
Åh mums vad gott!
Låter underbart gott med rosmarintomaterna! Mums ;O)! Härligt och inspirerande med citrus följetongen och mat som man kan använda citrus i. :-) //Anna
Ååh vad god den där pastan måste vara!
Hemlagad pasta blir väldigt gott. Det går att göra utan pastamaskin också, men är svårt att kavla tillräckligt tunt. Min pastamaskin köpte jag på IKEA för 99 kronor för länge sedan. Även om de inte går att få så billigt så är de ändå prisvärda. Snygga också, pryder absolut sin plats i köket. Jag tror att jag har några citrusidéer kvar. Ännu är säsongen inte riktigt slut.
Massa hälsnnigar från fröken Dill
Skicka en kommentar