lördag 7 februari 2009

Partypingla


Nu är det bevisat, man behöver inte vara 25 för att orka med tre gå-ut-kvällar i rad och dessutom hinna med flera stressiga inlämningar på jobbet!

Det är mässa i stan och i samband med den finns det en massa mingel-aktiviteter för branschfolk på kvällarna.

Det var intressant att se Sturecompagniet från insidan eftersom jag aldrig skulle gå dit annars, men surt vin ÄR en styggelse, även om det är gratis. Och inget ätbart alls - skärpning, tidningen Rum! Jobbgänget gick vidare till mysiga Babs bar för att avnjuta snackvänlig ljudvolym, grillade vitlöksbröd (det första brann upp!) och en avslutningsöl.

Stallets mingel var trevligt. Jag hade bara tänkt stanna en timme eftersom jag behövde åka hem och jobba, men de goda drinkarna, blandade med stor show från inhyrda bartenders, höll mig kvar lite längre. Man utfodrades med mackor som var väldigt smarriga om än inte så spännande. Jag fick en med pinfärskt bröd, god salami och brieost tillsammans med grönsaker.

Höjdpunkten, ur mat- och dryckesperspektiv var Fagerhults mottagning på Nationalmuseums restaurang Atrium. Fantastiska viner, särskilt Proseccon som serverades när man kom. (Tyvärr, tyvärr finns den inte på Systembolaget.) Mingeltallriken med snittar var toppen. Bl a ett litet glas med salsa på rökt lax, mango, chili och koriander, en liten grekisk sallad med tärnad paprika, oliver och fetaost, en svampfylld kalvfärsbiff med rökt chiliglaze, ett färskt fikon, tillsammans med getost inlindat i serranoskinka, rökt rensteksröra toppad med löjrom på rågbröd, en ungsrostad cocktailtomat med tapenade och sardell och en bit sesamstekt tonfisk och så lite sallad med bl a marinerade fänkålsstrimlor. Till maten serverades två sorters färskost och ett riktigt bra bröd. Gott, gott, gott! Och när jag surfade på Atrium hittade jag deras receptsamling! Vi avslutade fredagen med vilt party på ett möbelställe i Sickla. Inget finlir alls, bara en massa vin och ölkorv och gulasch. After-ski var temat, vilket vissa tagit på alltför stort allvar.

Man kan säga att jag är lite trött idag, men mycket nöjd. Nu blir det gummistövlar och jord under naglarna i ett år tills det är dags för glittermingel igen nästa år!
1 kommentar:

Anonym sa...

Låter jättegott med maten på Atrium, jag älskar små snittar!
:-)... och håller med inget går upp mot Prosecco till mingelmat. Här i Köpenhamn finns det ju många italienska delikatessbutiker och i och med att man får sälja vin i "vanliga" butiker så kan man frossa i massor med goda Prosecco ;o)

Måste verkligen testa Atrium nästa gång man är i Stockholm! Ha en bra lördagskväll! //Anna