måndag 2 februari 2009

Citrus 2 - Asiatisk limelax


Att laga asiatiskt är lätt. Det blir nästan alltid gott med lime, fisksås, chili och färsk koriander som smaksättning. Den här laxen är superenkel att göra och eftersom den tillagas instängd i foliepaketet har de goda smakerna ingenstans att ta vägen. Det luktar gudomligt när man öppnar paketen och den sky som bildats runt firren fungerar perfekt till riset. Det här är både en vardagsrätt, men också en bra bjudrätt med hög imponansfaktor. För det finare tillfället kan man tillaga i individuella portionsformar och täcks med aluminiumfolie.

Asiatiska limelaxpaket

Lägg en portionslax per person på aluminiumfolieark. Dutta på några teskedar fisksås på varje lax, peppra med svartpeppar, pressa över en limeklyfta ochlägg till lite annat gott som t ex rödlök i tunna strimlor, ingefärshack, cocktailtomater i bitar, chilihack eller sweet chilisås, kaffirlimeblad, hackad färsk koriander (eller färsk, fryst) och några klyftor lime. Förslut paketen och tillaga dem i 200 graders ugn. Kontrollera om de är färdiga efter 15 minuter. Laxen ska vara nätt och jämt genomkokt. Servera med jasminris och sallad.

2 kommentarer:

Sanna sa...

Visst är det underbart att laga lax i folie?! Det går så lätt och blir så gott hur man än gör egentligen. Så rik på smaker.

Fröken Dill sa...

Supersmart och enkelt också! Jag har inte provat ännu, men antar att det borde gå bra att ta med ett färdigt aluminiumpaket till jobbet och tillaga i en kastrull med kokande vatten? Det ska jag prova!

Massa hälsningar från fröken Dill