onsdag 19 maj 2010

Paprikatapas tack vare torget i Rimbo


Jag har tidigare ondgjort mig över staden Rimbo och på så sätt fått min första och hittills enda HAT-kommentar!

Jag kan ändå inte säga att jag ändrat uppfattning, men måste verkligen understryka att Rimbo verkligen inte är alltigenom nattsvart. Torghandeln t ex är HELT UNDERBAR! Här finns förutom allsköns grönsaker, plantor och frukt specialiteter som är riktigt svåra att få tag på någon annanstans. Det goda platta pitabrödet (liknar tortillas i formen) köper jag ofta. Även om det kanske inte är helt billigt finns ett stort sortiment med högkvalitativa nötter, frön och torkade frukter. När säsongen är den rätta har man alltid jordgubbar av högsta kvalitet till bra pris. Bland de färska varorna hittade vi inte mindre än tre olika sorters avlånga turkiska paprikor!

Vi vale en liten ljusgrön variant. Väl hemma lagade vi en tapasrätt på den. Dessa fyllda paprikor passar lika bra att lägga på grillen som att laga i ugnen. Röran är god i sig, som en dipp t ex och man kan fylla alla sorters mindre paprikor med den.

Paprikatapas
paprikor
100 g fetaost
100 g kesella gourmet
1 msk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
rejält med finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar

Mosa ihop röran. Dela paprikorna och fyll. Tillaga i grillen eller ca 20 minuter i ugn 225 grader. Njut till ett glas vin!

6 kommentarer:

pipopp sa...

Precis sådana paprikor köpta jag i går, av typen Carli. Det fanns en annan sort som såg exakt likadan ut i mina ögo, en som är nästan chilistark.

Min tanke var att grilla dem hela, men vet inte hur jag då ska göra med kärnhusen. Det kanske är bättre att halvera dem.

Eftersom de är så pass tunna tänkte jag inte på att fylla dem, men det är ju en strålande idé.

I kassen igår hamnade ytterligare paprikor: göna minipaprikor av typen Padron.Det är dem man gör ugnsstekta "Pimientos de Padrones" av.

Det är så himla kul med nya grönsaker!

Red Scream sa...

Hahahaha! Intressant hatkommentar... ;-)

Det är alltid kul att läsa dina inlägg, de är alltid välskrivna och grymt inspirerande. Keep on!

Lisa Lönner Pulkkinen sa...

Ser gott ut! Har en kompis från Rimbo så detta måste jag ju göra... Grillar ofta paprika, men som tapas var ju smart! Jag odlar mycket paprika, det är så otroligt lätt. Och så står de där i krukor på terassen precis vid grillen på sommaren, bara att plocka. Ja sen är ju paprika otroligt nyttigt också med massa antioxidanter och massor av C-vitamin. /Husmor

Postgårdsromantik sa...

Är Rimbo verkligen så fult?? Jag är fel person att uttala mig, jo när jag tänker på det har jag nog varit på busstationen för bussbyte, det gjorde måhända inget jätteavtryck i minnesbanken... men det gör å andra sidan sällan busstationer. Din blogg däremot - det vattnas i munnen vid blotta åsynen...

Vad kul att du har hittat till vår blogg dessutom, vi hoppas att du återkommer. Hit har våra vägar gått tidigare, så det är ingen nyuppstampad väg!!!

Anna sa...

Ingen stad kan ju vara tråkig med en bra torghandel ;-) Ser jättegott ut!

Fröken Dill sa...

Pia; aha, carli! Padron odlade jag förra året. De var jättegoda som tapaspaprikor stekta i olivolja med lite salt.
Red Scream; massa tack och tack detsamma!
Husmor; jag brukar också odla paprika, men i år blev det tyvärr inga plantor. Kanske var fröerna för gamla? Nu blev jag avundsjuk!
Postgårdsromantik; det som gör mig mest upprörd är att man i relativt sen tid (90-tal) gör en sån usel ombyggnad av något jag tror en gång var en fin stad runt den dåvarande tågstationen.
Anna; en bra torghandel är GULD värd!
Tycker fröken Dill