lördag 29 maj 2010

Grillat på grekiska


Min första "egna" resa utomlands gick till en grekisk ö. Jag var i tonåren och minns att både jag och min dåvarande kille kände oss smått skräckslagna för att klara oss själva i ett främmande land i två veckor. Hur skulle vi göra oss förstådda?

Första kvällen stannade vi länge, länge på hotellrummet, men till slut var vi ju tvugna att bege oss ut för att äta. Vi hamnade på ett litet torg, under en platan och åt det allra godaste grillade lammkött man kan tänka sig. Naturligtvis var det inga problem att beställa, en blandning av engelska och teckenspråk gick utmärkt!

Sedan den resan är mitt favoritsätt att äta grillat lamm klart grek-inspirerat. Köttet, som gärna får vara lammkotletter marineras med rivet citronskal, pressad citron, vitlök, timjan, olivolja, salt och peppar. Efter grillningen ska det ha fin yta, men vara rejält rosa inuti. Avnjuts med fördel till hemlagad tsatsiki och sallad!

3 kommentarer:

Daniella - BakeCake sa...

Grillat lamm är ju bland det godaste man kan äta! Mmm...

Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

Anonym sa...

Mmm.. grillat.. lamm.. Mums! Hungrig och klockan är inte ens tio, det är ditt fel Fröken Dill! ;)

Hoppas det blir fint väder till helgen, i så fall ska jag rösta för grillat lamm :D

Fröken Dill sa...

Daniella; det måste bl mer lamm på grillen i sommar!
Maria; Ha,ha sådär är jag också. Kan bli hungrig de konstigaste tider om jag kommer på något gott.
Hälsar fröken Dill