måndag 31 maj 2010

FörsommarbufféerSlutet av maj/början av juni är en härlig, men intensiv årstid. Så mycket ska hinnas med. Man nästan stressar mellan olika roligheter och tillfällen att äta god mat! I helgen var det dags för den årliga släktknytisen i vackra Sparreholm. Vi var 21 släktingar på plats och maten blir ju helt underbar när så många tar med sig något gott. Knytis är verkligen en bra idé!

På det dignande bordet fanns bl a tomatsill, janssons, minipizzor, lammprinskorvar från Rosas på Öland, quinoasallad med bl a soltorkad tomat, rostbiff marinerad i soya och vitlök, crepes fyllda med svampstuvning, köttbullar, kycklingspett, goda ostar och flera pajer varav jag hade lagat en. Min systerson L hade stekt pannkakor som barnen frossade på, men även vi vuxna tog oss några smakprov med vispad grädde och hemlagad körsbärssylt till.

J kunde inte vara med på släktträffen, utan var tvungen att jobba inför terminsavslut och betygsättning. När jag kom hem hade han köpt världens godaste take-awaymat, nästan en buffé i sig på den persiska delin i Gröndal. Vi packade den med oss ut till landet och njöt av middag i den försommarvackra trädgården.

Nu måste jag jobba, men så fort jag hinner kommer rapport och recept från mitt pajexperiment, en smarrig paj med salami och chèvreost.

2 kommentarer:

Martina sa...

Knytkalas låter riktigt roligt! Ser gott ut också och det är ju skönt att inte en person får stå med all matlagning.

Fröken Dill sa...

Släktknytisen är en verkligt fin tradition. Jättekul att träffa släkten som jag svårgillar och att göra det över en massa god mat gör det hela inte sämre.
Hälsar fröken Dill