onsdag 26 maj 2010

Goda smårätter till middag


Ibland händer det att jag inte har någon helt kristallklar middagsidé. Oftast beror det inte på att jag är sugen på så många olika saker. Jag brukar då trotsa konventionerna och duka fram lite olika smårätter. Ibland uppstår ett lätt kaos eftersom rätterna inte alltid passar helt perfekt ihop. Det är smällar man får ta för att äta mycket gott!

Igår var en typisk sådan dag. Vi åt en slät palsternackssoppa (god, men receptet behöver finjusteras innan det är klart att publicera), morötter och gurka i stavar och bitar av blomkål som dippades i hemmalagad hummos (med lime och spiskummin), min favoritvariant av quesadillas och sist men inte minst, efter tips från Anna, Gitto m fl, den spanska tapasrätten Papas Arrugadas con Mojo Rojo. Skrynklig potatis med chilihet paprikasås. Jag har aldrig tidigare lagat det och använde därför Gittos recept. Såsen blev fantastisk och potatisarna goda, men nästa gång ska jag nog ändå testa att saltbaka dem i ugnen istället eftersom jag gillar konsistensen av bakad potatis ännu mer än kokt.

Bilden är lånad, eftersom det var alltför mörkt och mulet för att fota igår.

6 kommentarer:

Therese sa...

Bara tanken på hummus och smårätter gör mig galet hungrig. Låter som en trevlig middag!

Mikkan sa...

Åh, saltbakad potatis äger ju. dags att damma av saltskillsen! :)

Fröken Dill sa...

Therese; helt rätt. Lite goda smårätter och röror funkar alltid!
Mikkan; det var inte sista gången vi åt de härliga småpotatisarna med sin heta sås.
Hälsar Dillen

gitto sa...

Härligt att såsen får godkänt. Och sådana där småplocksmiddagar brukar vara de bästa, det blir liksom så härligt avslappnat om man får plocka lite som man själv vill.

Hälsar Gitto, inte Giotto :)

Fröken Dill sa...

Oj, lite för mycket o:n blev det. Nu ändrat!
Hälsar fröken Dill

gitto sa...

Ingen fara, det är lätt hänt. Jag stavar fel i parti och minut, det tar nästan längre tid att korrläsa mina blogginlägg än att skriva dem.