söndag 16 maj 2010

Restfest till söndagslunch


Helgen har verkligen gått i den goda matens tecken. Vi har lagat egen mat, men också blivit, mer eller mindre oväntat, bjudna. När jag öppnade kylskåpet imorse insåg jag att det var dags att göra något åt resterna.

Lite överblivet potatismos tänkte jag först slänga i kompostburken, men sedan fastnade ögonen på några deciliter nässlor. Moset blandades med nässlorna och fick upppiffad kryddning med bl muskotnöt och riven parmesan. Det spritsades i toppar och gratinerades gyllene i ugnen. Se där, en ny god potatisrätt!

Ett hemgrillat lår av majskyckling fanns kvar, liksom några blad kraftig romansallad, platta pitabröd, och avlånga turkiska paprikor, de båda senare köpta på torget i Rimbo. Tillsammans med andra överblivna grönsaker och färsk mynta blev de ett gott wrap till lunch, toppat av yoghurt och stark ajvar.

De sista broccoliprimörerna wokades med sesamolja, vitlök, salt och peppar.

En lite konstigt komponerad meny kan tyckas, men väldigt god. Ibland ger resterna nästan upphov till ännu godare rätter än de som ursprungligen lagades!

3 kommentarer:

Chezsofia sa...

Rester behöver verkligen inte vara fyskam! Potatismos med nässlor och ost lät riktigt spännande. Vi har tyvärr dåligt med nässlor på tomten (tacksamt på andra sätt) annars skulle det varit spännande att prova.

Remsan sa...

Det var inga dåliga rester!

Fröken Dill sa...

Sofia; säkert lika bra med spenat!
Remsan; kul när man blir inspirerad av sådant som måste ätas upp!
Hälsar fröken Dill