torsdag 28 februari 2019

Sportlovstips - enkla, men goda grillspett


Vintermys i stuga, antingen det är i fjällen eller Roslagen, innebär BRASMIDDAG.

När vi åkte till landet tog vi med goda spett anpassade för att lätt kunna grillas på glöderna. Trädda på bambupinnar fanns köttbullar, kryddiga korvbitar och små tomater. Allt penslades med färdigköpt BBQ-sås. Jag gillar "Sweet Baby Ray´s". Tillbehör var bröd, egenkokt tomatsås, yoghurtsås med vitlök och en matig sallad med bulgur.

När man grillar på glöderna efter en vedbrasa i öppen spis, kamin eller kakelugn gäller det att se till att all ved brunnit ut så att det inte flammar upp och bränner maten. Glöderna slås ner till en jämn bädd och sedan är det lite bråttom med grillningen. Värmen varar inte lika länge som den från grillkol eller briketter.

Inga kommentarer: