tisdag 12 februari 2019

Minisemlor

Minisemlor från Lundbergs konditori

I år infaller fettisdagen inte förrän 5 mars. Då ska man traditionellt äta semla inför fastan som sedan varar fram till påsken.

Lockelsen från minisemlorna är för stark för att jag ska kunna vänta tills mars. Jag är ingen stor fan av originalstora semlor. Det blir för mättande, för mycket grädde, för mycket sött. En riktigt, riktigt bra minisemla däremot, det är någonting HELT annat. Av samma skäl bakar vi heller aldrig egna semlor. Det är helt enkelt inte så lätt att baka en sats som bara ger två minisemlor.

Den godaste minisemlan i år avåts i kaféet på Slottsträdgården Ulriksdal. Ljuvlig fyllning av mandelmassa! Inte långt efter kom minisemla från "vårt eget" fina konditori i Gröndal, Lundbergs. Här gäller det att hänga på låset. Minisemlorna är populära och tar snabbt slut.


Inga kommentarer: