lördag 9 februari 2019

Lördagsförmiddag på Hötorgshallen


Fula mobilbilder på vackra smörrebröd

En mulen, kylig och regnig förmiddag i februari måste man hitta på något som piggar upp. Vi åkte till Stockholms matmecka - Hötorgshallen.

Fiskelägets smörrebröd lockar alltid och hänger man på låset klockan elva när lunchserveringen öppnar kan man få sittplats vid bardisken. Mysigt, gott och kul att sitta och kolla på alla kunder som handlar god mat.

Själva köpte vi högrev av god kvalitet till ett långlagningsprojekt som jag har på gång.

Hallens tebutik har den goda smaken att sälja gotländska Kränkus teer. Mycket bra tycker jag som bunkrade frukostfavoriten Guteblandning.

Riktig couscous, sådan som inte är förkokt utan tillagas med ångkokning är inte lätt att få tag på, men jag hittade en påse på Latinamerikanska livsmedel. Här ska lagas taginer med couscous!

Pierias livs med alla kryddor, goda nötter, snacks, torkade frukter mm måste man handla på. Denna gång blev det, förutom mina favvisar Marconamandlar och minifikon, frystorkade sura körsbär, gröna russin, pistagenötter och lite annat gott.

Inspirerade av diskarna i hallen köpte vi också torsk och lax för att göra fina fiskbakelser till lördagsmiddag.

Inga kommentarer: