fredag 30 augusti 2013

Räksallad med godaste såsen


När jag har glömt att ta med mig matlåda till jobbet brukar jag köpa en räksallad från restaurangen nära kontoret. Själva salladen därifrån är inte så märkvärdig, men man kan få en god chilistark och lite söt dressing till som gör det hela riktigt gott.

Nu har jag experimenterat fram min egen variant och den är verkligen supergod till räk- och/eller kräftsallad. Min lunch idag blir en lyxig hemblandad sallad med egenodlade grönsaker, avokado och stora räkor.


Sötstark dressing till skaldjurssallad

1 dl majonäs, helst hemgjord
1 dl gräddfil
1/2 gul lök, mycket finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk Heinz chilisås
1 tsk chipotlepasta
salt och peppar

Blanda ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå en stund i kylen innan den serveras.

5 kommentarer:

Tant Russin sa...

När jag inte orkar laga matlåda brukar jag bara köpa ingredienser till en sallad, och så gör jag salladen på plats på kontoret. Blir fräschast så. Men är dålig på dressingar, det brukar bara bli olivolja och balsamvinäger, men den här såsen ska jag se till att göra någon gång - tack för tipset!

Fröken Dill sa...

Olivolja och balsamvinäger ÄR en klassiker. Passar ju till nästan alla sallader!

Jag brukade också fixa lunch på plats på kontoret förut, men nu när vi är nästan 60 anställda blir det för trångt i köket som väl är anpassat för max 30. Arkitekter med helt hopplösa lokaler, ja, det är väl som skomakarns barn som får gå barfota...

Postgårdsromantik sa...

Just kombinationen majonnäs, chili och vitlök har jag fastnat för. När det gäller dessa ingredienser törs jag till och med experimentera lite själv, vilket inte alltid är fallet.

Hälsar
Herr Postgårdsromantik

Lotta sa...

Bra lösning! Dressingen är ju halva salladen :-) Jag gillar faktiskt det nya konceptet som finns i många matbutiker nu, där man plockar ihop sig egen sallad och betalar efter vikt. Fast egen dressing är ju alltid bäst. Den här låter jättegod!

Fröken Dill sa...

Postgårdaren; majonäs, chili och vitlök passar ju till så mycket, MUMS, nu blev jag sugen på fisksoppa...
Lotta; absolut, dressing ska det vara till sallad,i alla fall vinägrett, men vissa sallader mår ju bra av lite mer "dipsåslik" dressing.