måndag 11 maj 2009

Nässlor 3


Jag är inte så förtjust i traditionella pajer. De känns lite för brödiga och dessutom är det jobbigt att göra degen, vila den och trycka ut i pajformen. Nu har jag kommit på ett perfekt alternativ - filodegspaj.

Nässlor och fetaost är en god kombo. Testa den här pajen till en bit stekt fisk och en sallad!

Filodegspaj med nässlor och fetaost
1/2 paket filodeg
4 msk smält smör
1 l nässlor
1 pkt fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
Salt, peppar och mortlad anis

Skölj nässlorna noga i flera vatten. Förväll i några minuter. Rensa bort grova stjälkar.
Pensla formen med smör. Lägg i första arket filodeg, pensla med smör, lägg i nästa, pensla o s v. I pajbotten läggs nässlorna med smulad fetaost. Ägg blandas med mjölk och kryddor och hälls över osten och nässlorna. Grädda på nedersta falsen i 200 graders värme i ca 35 minuter.

2 kommentarer:

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

Va kul, jag som bara gjort nässelsoppa förr. Måste jag testa! tack

Fröken Dill sa...

Välkommen hit!

Nässlor är toppen. Fungerar till mycket. Det gäller att plocka på sig så här års. De fungerar både att frysa och att torka.

Hälsar fröken Dill