J har länge pratat om att vi skulle testa att röka gravad lax. Igår blev det premiär. En lättgravad bit lax röktes i ABU-röken. Resultatet blev stiligt och gott även om det mest var J:s smaklökar som talade om det senare. Själv är jag genomförkyld. Till laxen åt vi den första svenska färskpotatisen, en yoghurtsås med tre sorters lök (vitlök, vårlök och rödlök) och en grönsallad. Vinet var en gammal favorit, Penfolds Koonunga Hill Chardonnay.
söndag 17 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
det både låter och ser fantastiskt gott ut!
Gravrökt lax var verkligen en av J:s bättre idéer. Annars brukar han fundera på sådant som t ex friterad matjesill...
Hälsar fröken Dill
Najad lax - finns på vartenda rökeri i Skåne! Och hur gott som helst.
Hej Stina och välkommen till bloggen!
Jag kan ha fel, men jag tror att smarrig najadlax är gravad och kallrökt? Att fixa en kallrök är ett av mina projekt.
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar