tisdag 5 maj 2009

Får jag presentera...... Fröken Kapris och Herr Granatäppelträd. Tack vare Annas Gourmetgarage bor kaprisplantan nu i mitt fönster och granatäppelträdet snart på J:s balkong. De är vackra växter och tänk om de kommer bära frukt så småningom!!! Spännande.

J och jag har faktiskt en gemensam egenhet. Vi gillar växter, men de ska helst vara ätbara. I mina fönster bor därför ett citronträd, ett apelsinträd, en olivplanta, ett lagerträd och en hel hoper kryddväxter.

4 kommentarer:

Anna sa...

Nej vad fina de är! Och Granatäppelträdet klarade frakten perfekt ser jag! :-).

Ja det är verkligen spännande och annorlunda växter och så kul att ha hemma och på balkongen. Och "fast" man bor i stan kan man odla massor med ätbart. Odlar nu sallad, rädisor, rödbetor, morot (små runda) på balkongen och har också en alldeles egen kryddträdgård! :-). Tomaterna och chilin har jag inte tagit ut ännu. Tänkte också testa ärtor och bönor på balkongen och se hur det funkar! Fikonplanta har jag också, ska bli kul att se hur den utvecklas! //Anna

Fröken Dill sa...

Jag är stolt som en tupp över de fina växterna!!!
Jag har börjat härda mina tomater genom att låta dem stå ute när temperaturen är över 10 grader. Plantorna fick till och med följa med till landet under den gågna helgen. Bönor går fin-fint att balkongodla. J gjorde det förra året. Jag ska så bönor i eftermiddag! Jag hade en fikonplanta förut, men tyckte nog att produktionen var lite väl dålig utomhus. Fungerar bättre i växthus. Fast det är en väldigt vacker planta.
Tycker fröken Dill

Jessica sa...

Vad roligt med lite annorlunda växter och fina att titta på är dom ju med.

Håller tummarna för att det ska bli något att skörda med.

Ha en bra dag!

Anna sa...

;O) Har också sått lite bönor nu för test på balkongen! Och så har jag sått rödbetor i stor kruka och se vad det kan bli av detta. Min tomater ska också härdas nu. ;). //Ana